Afaceri

Cum afli cu cine colaborezi business to business?

Daca alegi sa iti infiintezi propria afacere, cel mai probabil vei avea nevoie de servicii din partea altor firme. De asemenea, sunt sanse destul de mari sa si oferi servicii altor firme. Inainte e a semna un contract, este bine sa detii cat mai multe informatii despre cei cu care urmeaza sa colaborezi, motiv pentru care o lista de firme actualizata este extrem de utila.

Exista o serie de companii care ofera liste firme, insa este indicat sa tii cont de o serie de criterii inainte e a face o achizitie:

  • Tipul de informatii. Asigura-te ca ai informatii despre firme cat mai complexe, care sa iti faca o idee clara despre modul in care va decurge o eventuala colaborare.
  • Calitatea contactelor. Numerele de telefon, emailurile si site-urile trebuie sa fie actualizate cat mai recent. Exista o multime de liste care au contacte firme vechi, ce nu pot fi accesate. O acuratete cat mai mare poate sa duca la o eficienta cat mai mare.
  • Modul de creare a listei. Exista sute de mii de firme in Romania si exista site-uri care ofera infofirme. Nu toate firmele se dovedesc a fi eficiente pentru tipul tau de business. Daca achizitionezi o lista de firme este important sa te asiguri ca acestea sunt potrivite tipului tau de business.

Ce poti face cu o lista de firme?

Un prim lucru pe care il poti face este sa verifici anumite detalii in momentul in care incepi o colaborare: vechime, cifra de afaceri, date de contact, etc.

De asemenea, poti prospecta piata pentru a gasi eventuali cumparatori. Daca alegi cu atentie contactele, sunt sanse foarte mari sa obtii informatii extrem de utile si sa scurtezi foarte mult drumul pe care l-ai avea de parcurs pentru a ajunge la potentialii clienti.

Un alt lucru pe care il poti face cu o astfel de lista este sa iti analizezi concurenta si sa ti-o cunosti foarte bine. Poti descoperi toate firmele care au acelasi domeniu de activitate ca si tine si poti descoperi care sunt serviciile pe care le ofera si unde poti veni cu ceva nou si bun.

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

AfaceriMarketing

Cum influenteaza scorul de calitate o campanie AdWords? Afla acum mai multe despre asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed