Sanatate

Lucruri interesante despre trifoi

trifoiProbabil fiecare cunoaste cate ceva despre trifoi. Este o planta cu 4 frunze – de aici si expresia trifoi cu patru foi. Este cel mai bine cunoscut simbol al norocului din lume. Un trifoi cu patru frunze este de fapt o mutatie a trifoiului cu doar trei frunze.

Conform unei legende, Patrick a folosit cele trei frunze ale lui Shamrock pentru a invata pe pagani despre crestinism. A simbolizat Sfanta Treime cu fiecare frunza reprezentand Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Cand este gasit cu al patrulea, este Harul lui Dumnezeu.

Trifoiul este din aceeasi familie cu mazarea. Exista in mai multe variante, inclusiv in rosu si ofera numeroase avantaje pentru sanatate (vezi https://vegano.ro/detalii/trifoi-rosu/ ).

Cea mai mare colectie de trifoi este de George J. Kaminski (b. 1951), care a colectat peste 70 de mii de exemplare de trifoi mutant. Dar inregistrarea mondiala Guinness pentru cea mai mare colectie de trifoi apartine lui Edward Martin din SUA.

Un trifoi de 21 de frunze a fost descoperit in 2008 de catre fermierul Iwate Shigeo Obara si a spulberat inregistrarea mondiala Guiness pentru majoritatea frunzelor pe o tulpina de trifoi.

Related posts
Sanatate

Mihai Craiu: „Aceste cateva saptamani nu au schimbat nimic major in starea imunitatii copiilor”

Sanatate

Alexandru Rafila: „Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru ca ne arata ca o evoluție necontrolata a bolii fac ca un oras relativ mic sa produca un sfert din cazurile din Romania”

Sanatate

Nelu Tataru: „Am recomandat o ancheta interna si una epidemiologica”

Sanatate

Purtarea mastilor devine obligatorie. Care sunt primele judete care au impus asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed