Hardware

Cum remediem defectiunile laptopului nostru?

In ziua de azi foarte greu reusim sa ne descuram fara laptopul nostru. Am devenit aproape dependenti: il luam peste tot si daca apare o problema, ne panicam instant. Haideti insa sa vedem cum putem preveni astfel de probleme si daca totusi apar, ce este de facut.

  • Laptopul se inchide dintr-o data

Cauza acestei probleme poate fi una dintre urmatoarele:

– Incarcatorul laptopului dumneavoastra detecteaza o fluctuatie in tensiune.

– Procesorul s-a supra incalzit din cauza acumularii de praf excesiv

– Aveti un incarcator laptop incapabil sa sustina nevoile de putere ale laptopului (incarcator laptop defect)

– Bateria laptopului s-a supraincalzit (baterie laptop defecta sau nivel de incarcare nepotrivit)

– Scurt circuit intermittent sau conexiune deschisa (verificati conectorii si cablurile de alimentare)

La laptopurile mai vechi problema standard este racirea deficitara. In acest caz achizitionarea unui cooler extern poate fi o solutie necostisitoare dar nici foarte eficienta. Incearca sa nu tii laptopul pe suprafete pufoase (textile, piele) pe care s-ar putea incalzi si mai tare. Verifica zonele din preajma ventilatorului intern sa vezi daca nu s-au acumulat rotocoale de praf in jurul sau care ii blocheaza functionarea corecta. Daca problema este la baterie sau incarcator laptop, va sugeram schimbarea acestora de urgenta pentru ca altfel pot duce la probleme mult mai mari cum ar fi arderea sau topirea componentelor interne, scurtcircuitarea, etc.

  • Probleme des intalnite cu functionarea defectuoasa a display-ului

Cele mai frecvente probleme la display-ul laptopului sunt stricaciunile care apar la balamale display, cum ar fi slabirea acestora care face imposibila mentinerea laptopului inchis sau deschis la inclinarea dorita de utilizator, sau craparea ecranului. Dupa cum stim cu totii, laptopurile au doua functii principale: proceseaza informatia folosind hard disk-ul, memoria RAM, procesorul si alte componente atasate la placa de baza. In al doilea rand, informatia este trimisa catre ecran care este conectat la unitatea centrala prin balamale display laptop, care au si o functie secundara de a masca toate cablurile.

Din pacate aceasta partea este una dintre cele mai sensibile si adesea se strica. Daca trantesti laptopul fara grija pe masuta de lucru, daca il lasi deschis cand nu lucreezi, mai ales daca ai copii sau animale de casa, nu faci decat sa ii cresti sansele de a se defecta. Asadar in prima faza, pentru prevente, aseaza-l cu grija pentru ca este valoros, inchide-l cand nu il folosesti si ai grija de el pe cat posibil san u aiba parte de cazaturi sau accidente neplacute. In ultima faza cand defectiunea deja a aparut, poti sa iti achizitionezi un set nou de balamale display laptop de la un magazin de electronice online sau din cartierul tau si sa le inlocuiesti. Aceasta operatiune insa, te va costa cam intre 150- si 200 de lei.

Problemele care pot aparea sunt bineinteles mult mai multe : poti varsa din greseala cafeaua sau orice alt lichid pe tastatura, iti poti bloca din greseala tastele, display-ul poate aparea innegrit sau cu pixeli lipsa, pentru toate aceste probleme, ar fi bine sa va adresati unui service de laptopuri sau unui magazin de componente online pentru a fi sigur ca nu il stricati si mai tare, in loc sa rezolvati problemele. Acolo veti gasi atat piesele despre care am vorbit deja, cu ar fi baterii, incarcator laptop, balamale display laptop sau chiar display nou si multe altele, in functie de defectiunea aparuta.

Related posts
Hardware

Logitech G302, un mouse gaming de buget

Hardware

Date utile despre un calculator i7, refurbished

Hardware

De ce sa cumperi un laptop second hand? Sfaturi care te ajuta sa alegi corect!

Hardware

Toshiba Satellite L50-C-15E – cea mai buna oferta doar pentru tine

Sign up for our Newsletter and
stay informed