Publicitate

Cum Sa Realizezi Fotografia Perfecta?

Fotografia este o adevarata arta. Fie ca pozam pentru albumul de sfarsit de an sau fotografiem un peisaj din Romania, calitatea imaginii trebuie sa detina standarde de rezolutie ridicate. In trecut, fotografiile se realizau printr-o metoda complicata iar imaginea finala rezulta in alb si negru.

 Datorita faptului ca tehnologia in ceea ce priveste electronicele si domeniul IT a evoluat constant, s-a raspuns, intr-un final, cererilor fotografilor profesionisti. Prin urmare, au aparut mijloace de fotografiat mai eficiente decat tehnologia traditionala. Prin urmare, obiectivele si rezolutia au fost imbunatatite, astfel incat imaginea finala sa fie la standarde impresionante. Spre exemplu, cele mai bune fotografii au fost realizate cu aparate profesionale sau semi-profesionale precum Nikon, Cannon, Sony, HP etc.

In 2015, Asociatia Publicatiilor Tehnice a decis faptul ca aparatul de fotografiat Canon sa detina 4 premii, urmat de Nikon, Panasonic si Fuji. Premiul pentru cel mai bun DSLR profesional a fost acordat pentru modelul Nikon D810 iar pentru DSLR expert Canon 7D Mark 2. De asemenea, premiul pentru cea mai buna camera foto/video profesionala a fost castigat de catre Sony A7s.

Pentru ca un aparat foto sa genereze imagini de calitate superioara, acesta trebuie sa fie setat corespunzator si ajutat de catre un obiectiv cu zoom (aproximare spre obiectiv) cat mai mare. De asemenea, fara un fotograf profesionist si inspirat, imaginea nu ar putea atinge cote de calitate impresionante.

Un fotograf profesionist este caracterizat prin intelect si intuitie. El porneste intr-o aventura constanta pentru stabilirea unei pozitii eficiente de fotografiere. Pentru o imagine aproape perfecta, artistul trebuie sa tina cont de 3 elemente:

  • starea meteorologica a zonei (ploaie, vant, senin, etc.)
  • pozitia soarelui in momentul fotografierii
  • creativitate

Fara cele 3 elemente, poza poate fi un real esec. Desigur, pentru un fotograf amator, nu ar trebui sa conteze foarte mult calitatea imaginii, deoarece pasiunea sa nu se axeaza pe acest tip de arta.

De recomandat, pentru orice nunta sau eveniment important din viata unei persoane, sa apeleze la un artist ce ar putea imortaliza poze drept amintire vesnica. Un fotograf  in Romania bun nu se intalneste oriunde iar calitatea operelor sale prevestesc modul cum fotografiile viitoare vor arata.

 

Related posts
Publicitate

Tipografia TipoHelp Suceava

Publicitate

Solutia perfecta pentru promovarea activitatii tale

Publicitate

Despre modelul de laminator – Surelam 100S de la GMP

Publicitate

Cum alegem o folie autocolanta potrivita aplicatiilor necesare

Sign up for our Newsletter and
stay informed