Sanatate

De ce sa alegi dinți de zirconiu

331441Exista multe avantaje in societatea din care facem parte. In primul rand, exista avantajul faptului ca avem o medicina din ce in ce mai avansata. Putem sa ne bucuram atat de un corp mai sanatos, cat si de un corp mai frumos. Lipsa dintilor nu mai este de mult o problema, in conditiile in care exista o multime de solutii prin care poate sa fie acoperite.

Spre exemplu, cei care doresc o estetica deosebita a zambetului, pot opta pentru dinti zirconiu. Sunt estetici, sunt durabili si arata identic cu dintii normali. Pe langa asta, niste dinti zirconiu sunt cel putin la fel de rezistenti ca dintii normali.

Ce sunt, de fapt, dintii de zirconiu?

Reprezinta o solutie protetica introdusa in stomatologie in anii ’90. Practic, acea perioada a fost o adevarata revolutie, deoarece acest material imita la perfectie aspectul natural al dintelui. Coroana ceramica pe suport de zirconiu este realizata in laborator, printr-o tehnica computerizata, asadar, rezultatele sunt intotdeauna perfecta.

Care sunt avantajele dintilor de zirconiu?

Zirconiul prezinta o multime de avantaje. In primul rand, rezista mult mai mult decat varianta clasica, de tip ceramic, facand fata fara probleme masticatiei. Aspectul exterior al zirconiului este unul superior si imita aproape perfect estetica dintilor normali.

Zirconiul poate sa fie modelat in asa fel incat sa aiba exact culoarea si forma dintilor pacientului. Astfel, daca ai pierdut un dinte nu va trebui sa il inlocuiesti cu o solutie care sa iti schimbe modul in care arati.

Coroanele de zirconiu se realizeaza rapid, se monteaza rapid si sunt biocompatibile cu orice corp, neducand la riscuri de reactii alergice din partea celor care opteaza pentru ele.

Care sunt dezavantajele dintilor din zirconiu?

Pretul este cel mai mare dezavantaj. Din pacate, dintii de zirconiu sunt, inca, mult mai scumpi decat solutiile metalice sau metalo ceramice. Este posibil ca o lucrare pe zirconiu sa nu reziste toata viata, mai ales daca nu este ingrijita in mod corespunzator, asadar, necesitatea unei ingrijiri atente este un alt neajuns. Pana la urma insa, avantajele pot sa elimine neajunsurile si sa transforme aceasta solutie dentara intr-un generator de zambete.

Related posts
Sanatate

Mihai Craiu: „Aceste cateva saptamani nu au schimbat nimic major in starea imunitatii copiilor”

Sanatate

Alexandru Rafila: „Mi se pare extrem de relevant acest exemplu, pentru ca ne arata ca o evoluție necontrolata a bolii fac ca un oras relativ mic sa produca un sfert din cazurile din Romania”

Sanatate

Nelu Tataru: „Am recomandat o ancheta interna si una epidemiologica”

Sanatate

Purtarea mastilor devine obligatorie. Care sunt primele judete care au impus asta

Sign up for our Newsletter and
stay informed