Agricultura

De ce sa pornesti o afacere cu solarii pentru legume si cum sa o incepi?

Indesirea magazinelor de cartier a provocat, in ultimii zece ani, reducerea numarului de oameni care frecventeaza pietele de cartier, dar mai tinerele generatii au gasit noi motive pentru a readuce in trend si chiar a promova mersul la piata, ceea ce a dus si la incurajarea taranilor de a porni un bussiness cu solarii legume.  De ce sa pornesti o astfel de afacere si cum sa o incepi sunt intrebarile la care vom incerca sa va raspundem in cadrul acestui articol.

In 2013 se poarta „bio”, se poarta „eco”, se poarta „organic”, oamenii au devenit mai vigilenti, au inceput sa citeasca etichetele produselor, stiu sa se fereasca de aditivi si conservanti si pretuiesc din ce in ce mai mult produsele etnice, „made in Romania”. Se cauta simplitatea si bunatatea produselor romanesti, a legumelor cultivate de tarani in propriile gradini.

Situatia pietei este, asadar, foarte buna, cu precadere tinand cont de faptul ca legumele timpurii sunt la mare cautare, cu preturi pe masura distributiei. Cei mai castigati sunt, desigur, cei care reusesc sa produca legume de gradina si pe timpul iernii, iar solutia este implementarea unui solar, pentru care nu sunt necesare autorizatii speciale si care nu implica nici costuri mari. Printre avantajele solariilor se numara si costurile zero legate de energie, acestea folosind in totalitate razele soarelui. Asa ca daca aveti un teren cu sol nisipos, usor inclinat, si dispuneti de o suma de bani care sa acopere investitia initiala in montarea si accesorizarea corespunzatoare a solarului (veti avea nevoie, pentru inceput, de folie solar, profile de prindere din aluminiu, sisteme de irigare, saci anticondens), toate semnele sunt ca ar trebui sa incepeti o afacere.

Ce ar trebui sa mai stiti?

  • Locul pe care va fi montat solarul trebuie sa beneficieaza de lumina directa a soarelui, iar orientarea cea mai indicata este pe directia nord-sud.
  • Pentru irigatia corespunzatoare a culturii, este necesara o sursa de apa in apropierea locului in care a fost amplasat solarul
  • Solarul trebuie protejat de vant, astfel ca se recomanda ancorarea solida pe toate laturile, ingroparea si fixarea marginilor laterale ale foliei si eventuala impletire a unor paravane din coceni, rogojini, crengi uscate

In final, ca sa prindeti gustul, va spunem ca un teren mic, de 300 de metri patrati, cultivat cu rosii, va poate aduce venituri anuale de 5000 de lei. Si cum profitul este, desigur, proportional cu suprafata cultivata, concluzia e clara: cu cat aveti curtea mai mare, cu atat mai bine!

Spor la treaba!

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriAgricultura

Cauti o folie de mulcire? Cumpara cel mai rezistent produs, pentru culturi sanatoase

AfaceriAgricultura

Investeste in plasa de umbrire perfecta pentru acoperirea solarului tau

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Sign up for our Newsletter and
stay informed