Medicina

Despre carii

despre cariiPrimul lucru pe care trebuie sa il faci daca observi o carie pe dintii sau maselele tale este sa mergi la un dentist in Timisoara sa o tratezi. Cu cat trece mai mult timp de la aparitia ei, cu atat metoda de tratament va fi mai greu de aplicat.

Ce este caria dentara?

Sunt foarte putin oameni care nu s-au confruntat cu aceasta problema niciodata in viata. Dintii nostrii sunt mult mai vulnerabili mai ales astazi cand aproape tot ceea ce mancam contine substante nocive pentru sanatatea lor. Caria este de fapt o boala a dintelui care de obicei incepe sa actioneze asupra smaltului distrugandu-l. Ea evolueaza de la o mica fisura si poate ajunge sa distruga intreg dintele daca nu este tratata la timp. De altfel cariile sunt unul dintre principalele motive de pierdere a dintilor sau maselelor.

Cum apare caria dentara?

Motivul cel mai des intalnit pentru care apar cariile este igiena orala neadecvata, efectuata incorect sau in unele cazuri chiar inexistenta. Daca nu se acorda atentia cuvenita ingrijirii dintilor avem toate sansele sa apara cariile. O igiena necorespunzatoare sau facuta in mod superficial nu face decat sa creeze un mediu propice aparitiei si dezvoltarii cariilor. La aparitia cariilor contribuie si o alimentatie nesanatoasa, cele mai periculoase produse alimentare fiind dulciurile deoarece contin cantitati mari de zaharuri rafinate sau nerafinate. Cariile pot fi localizate oriunde pe suprafata dintelui cat si in spatiile interdentare.

De ce sa tratezi cat mai repede cariile?

Daca ai amanat pana acum de mai multe ori vizita la medicul dentist pentru tratatarea unei carii, este cazul sa mergi cat mai repede la un cabinet stomatologic. Evolutia unei carii este mai rapida decat am crede si curand de la o mica fisura a smaltului abia observabila, ajungem fara sa ne dam seama la o spartura pe care o putem simti cu limba. Caria atinge destul de repede nervul maselei sau al dintelui si in aceasta etapa apar si dureri puternice. Daca nici durerile nu te pot convinge sa mergi la stomatolog, cel mai probabil urmatoarea faza va fi cea de infectie a radacinii dentare. De obicei in caz de infectie, solutia ultima este extractia dintelui afectat.

Este recomandat ca fiecare pacient sa efectueze un control stomatologic minim o data pe an pentru a evita evolutia cariilor. Medicul este cel care te poate ajuta sa iti mentii dintii frumosi si sanatosi.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci daca observi o carie pe dintii sau maselele tale este sa mergi la un dentist in Timisoara sa o tratezi. Cu cat trece mai mult timp de la aparitia ei, cu atat metoda de tratament va fi mai greu de aplicat.

Mai multe informatii pe: www.vreaudentist.ro

Related posts
MedicinaSanatate

Implante dentare: 5 lucruri pe care trebuie să le știi

MedicinaSanatate

Care sunt cele mai cautate si de calitate modele de aparate auditive de pe piata? Afla acum

Medicina

Ce este o artroscopie ?

Medicina

Cum protejeaza pielea organismul uman. Despre rolul barierei cutanate

Sign up for our Newsletter and
stay informed