Fotografie

Despre fotografia de nunta

Un fotograf nunta nu se aseamana cu un simplu fotograf, cel dintai trebuie sa fie capabil sa se conecteze intr-o maniera politicoasa cu mireasa si toti invitatii de la nunta(printre care si copii). Fotograful trebuie sa simta toate emotiile acelei zile si sa le inteleaga, astfel incat sa surprinda cele mai importante momente. Toate lunile de pregatiri pentru aceasta zi sunt lasate acum pe mana fotografului, treaba lui fiind sa capteze intr-un mod frumos si realist atat chipul mirilor si al invitatilor cat si emotiile ce se ascund in spate. Fotograful trebuie sa surprinda momentele de la nunta in asa fel incat cand revizualizezi albumul peste ani si ani de zile sa para ca nunta a avut loc cu cateva zile in urma.

Toate detaliile trebuiesc fotografiate, inclusiv biserica si locul de desfasurare al ceremoniei. Un fotograf nunta trebuie sa fie total implicat in munca sa si sa faca aceasta meserie din placere, trebuie sa ajunga devreme, sa cunoasca mirii asa cum sunt in realitate in asa fel incat pozele ce le face sa nu fie niste simple imagini ci sa transmita o stare.

Fotografia de nunta este o arta

Nu este chiar asa simplu sa surprinzi momentele de care vorbeam mai devreme daca nu esti pasionat si nu ai experienta. Cand suntem in pasul de a alege un fotograf nunta suntem tentati sa inmanam un aparat foto unei rude si sa ne fotografieze atunci cand consideram ca este important. Astfel ne gandim ca vom scapa de o cheltuiala in plus. Insa realitatea este ca daca alegem un fotograf nunta profesionist, cheltuiala va fi cu adevarat recompensata cand vom vizualiza albumul. Datorita dispozitivelor digitale avansate, multe cupluri aleg si echipe specializate in filmari nunti. Filmarea pare a fi putin mai excentrica, insa cei care vor sa aibe amintiri vii ale evenimentului aleg pe langa fotografie si filmarea evenimentului.

Din marturiile unor fotografi profesionisti care au participat si au experimentat fotografia de nunta reiese ca acestia au o si mai mare satisfactie atunci cand fotografiaza o nunta decat cand fac diferite sedinte foto. La o nunta toata lumea este fericita, momentele surprinse sunt reale si nu prestabilite, ceea ce face ca fotografia de nunta sa fie mult mai placuta.

Related posts
Fotografie

Fotografie Brasov

Fotografie

Fotograf de nunta – Pro Mariaj – Artizan al amintirilor de nunta

Fotografie

Strategii de abordare si comunicare intre fotograf si model. Fotografie Constanta

Fotografie

Fotograf Brasov – Nunta Botez Cununie – Pret Fotograf Brasov

Sign up for our Newsletter and
stay informed