Calatorii

Despre rezervarile „early booking”

Termenul de early booking inseamna, mai pe intelesul tuturor, sistem de rezervari timpurii. Acest sistem a fost lansat in anul 2005, de mai multe agentii de turism touroperatoare, initial fiind implementat doar pentru litoral, ulterior acesta fiind extins si pentru statiunile balneare, montane, Delta Dunarii si alte zone cu caracter turistic. Succesul sistemului de rezervari early booking a fost foarte mare, drept urmare, numai in 2009, peste 30000 de turisti si-au cumparat vacanta prin intermediul acestuia.

Atunci cand visati la o vacanta perfecta, undeva la malul marii sau de ce nu, pe crestele muntilor, puteti lua in considerare acest sistem de rezervari timpurii a vacantei. Sansele sa va bucurati, alaturi de cei dragi de locuri superbe, sunt foarte mari, daca va ganditi sa va planuiti cu cateva luni inainte vacanta.

Un avantaj foarte important al sistemului early booking , de care este bine sa tineti cont, este faptul ca, astfel puteti scapa de aglomeratia din agentiile de turism, din perioada sezonului si va puteti alege, totodata, cea mai buna oferta la cele mai avantajoase preturi. De asemenea, puteti sa va alegeti cea mai buna camera, de exemplu cu vedere la mare, in cazul in care optati pentru o vacanta pe litoral, sau pentru un anumit hotel despre care stiti deja ca ofera conditii foarte bune de cazare.

Este bine sa stiti ca prin ofertele early booking puteti beneficia de reduceri considerabile, care pot ajunge chiar la 30% – 40%, daca de exemplu, doriti sa plecati la mare in luna august si va achizitionati pachetul turistic inca din luna februarie. Ceea ce este trebuie sa faceti este sa va planificati exact excursia, zilele in care doriti sa plecati, insa sa fiti sigur ca puteti merge in acea perioada, la munte sau la mare, pentru a nu intampina probleme.

Reducerile pot sa ajunga si la mai mult de 40%, in unele cazuri, deci este o varianta foarte buna sa va ganditi sa cumparati din timp pachetul turistic la care visati poate de mult timp. Exista insa un dezavantaj al sistemului early booking, acela ca trebuie sa fie platit inainte cu cateva luni pachetul turisitc, pentru a beneficia de discount. Pachetele turistice de acest gen sunt supuse unor termene si conditii, de care trebuie sa tineti cont, atunci cand doriti sa va cumparati un pachet turistic. Astfel, rezervarile care se fac prin early booking nu permit modificari de nume, modificari de perioada sau anulari. Orice modificari care sunt aduse rezervarii facute initial, duc la recalcularea tarifului si implicit la pierderea facilitatii. Plata trebuie facuta integral in cateva zile de la primirea confirmarii ofertei.

Tot mai multe persoane se gandesc sa isi cumpere pachetul turistic pentru vacanta, cu cateva luni inainte, pentru a economisi bani si timp. Economiile pot fi considerabile, daca se achizitioneaza din timp. Orice rezevare trebuie facuta cu deplina maturitate si raspundere, pentru a nu risca sa se piarda reducerile si facilitatile. Visurile dumneavoastra pot deveni realitate, puteti sa petreceti zile minunate intr-un loc placut, alaturi de familie sau prieteni, cu bani putini, daca alegeti sa va cumparati vacanta prin early booking.

Related posts
Calatorii

Studentii imbina utilul cu placutul prin programele de Work & Travel

Calatorii

Ce se asunde intr-o localitate din judetul Valcea

Calatorii

4 caracteristici prin care impresioneaza Manastirea Bistrita

Calatorii

Turismul in perioada de iarna

Sign up for our Newsletter and
stay informed