Calatorii

Ce se asunde intr-o localitate din judetul Valcea

Sunt foarte multe lucruri de aflat despre tara noastra, multe dintre ele prea putin cunoscute de multe ori chiar de noi, romanii. Din acest motiv, de cele mai multe ori, cel mai bine este sa incerci sa descoperi o cat mai mare parte din lucrurile frumoase din aceasta tara. De exemplu, ai auzit pana acum de muzeul Trovantilor din Valcea. Stii ce sunt aceia trovanti?

Ei bine, afla ca in localitatea Costesti, destul de aproape de orasul Horezu, din judetul Valcea, exista un parc geologic unde vei putea gasi astfel de formatiuni geologice, denumite in traditia populara, pietre care cresc. Ceea ce se poate spune despre ele, este ca sunt un tip de forme de relief, foarte asemanatoare unor pietre, in diverse forme (elipse, sfere, discuri, cilindre etc.)

Desi exista in mai multe zone din Europa astfel de formatiuni geologice, cele din apropiere de Horezu sunt singurele care au capatat un parc propriu al lor, o arie protejata prin lege, o arie unde exista panouri de informare pentru turisti astfel incat acestia sa afle toate detaliile necesare, sa ii determine in acelasi timp sa devina mai curiosi, dar in acelasi timp sa ajunga sa respecte natura si tot ceea ce tine de frumusetea acesteia.

Ca sa te asiguri ca ajungi cel putin odata in aceste locuri minunate, incepe sa cauti inca de pe acum oferte de cazare in Horezu sau pensiuni in Horezu, astfel incat, in momentul in care iti vei programa concediul, sa ai cel putin cateva zile pe care sa le petreci si in aceasta statiune, de unde vei ajunge foarte repede sa vizitezi muzeul Trovantilor. Dupa aceasta mica explorare, vei putea incepe sa cauti si alte lucruri frumoase din tara noastra, pe care merita sa le vezi si sa recomanzi si altora ceea ce ai vazut si ce merita experimentat.

Related posts
Calatorii

Studentii imbina utilul cu placutul prin programele de Work & Travel

Calatorii

4 caracteristici prin care impresioneaza Manastirea Bistrita

Calatorii

Despre rezervarile „early booking”

Calatorii

Turismul in perioada de iarna

Sign up for our Newsletter and
stay informed