Fotografie

Fotografia de nunta in Bucuresti

In economiea fotografiei de nunta, sedinta foto ocupa un loc important. Chiar si cei care abordeaza fotojurnalismul fac o sedinta foto cu mirii.

Cu multi ani in urma, sedinta foto se tinea in Cismigiu. Acum, o data cu pretentiile au crescut si posibilitatile si fotografii incearca si experimenteaza cat de mult pot.

Sedinta foto depinde foarte mult de locatia aleasa, iar Bucurestiul este foarte generos cand este vorba despre locatii. Poate ca nu sta foarte bine la capitolul natura, unde-i lipseste muntele, marea, dealurile inverzite. Poate oferi doar lacuri si ceva copaci si cam atat.

In schimb, Bucurestiul este foarte tentant pentru peisajul citadin. Exista o multime de cladiri vechi si frumoase, incarcate de arhitectura de secol XIX, cu stradute inguste in Centrul Istoric, cu cladiri moderne din sticla si beton. Exista piete largi, imense, cu fantani sau monumente. Si din ce in ce mai multi fotografi de nunta experimenteaza sedinte foto in diverse locatii. Acest fotograf din Bucuresti se pare ca iubeste Ateneul si Muzeul de Istorie. Altii au fotografiat in Gara de Nord sau pe Lipscani, in Herastrau sau in forturile de la marginea Bucurestiului.

Capitolul la care sta cel mai bine capitala este interiorul. Locatiile de interior pot fi superbe pentru o rochie de mireasa ampla si foarte eleganta. O multime de hoteluri au interioare de bun gust si cred ca Marriott este cel mai cunoscut si fotografiat. Se mai trag fotografii si in interiorul Operei, a Ateneului si chiar in Casa Poporului. Am vazut si fotografii facute in cafenele sau in Hanul lui Manuc. Practic posibilitatile sunt nelimitate.

Fotografiatul in locatii de exterior presupune si un echipament adecvat. Daca afara este soare se poate folosi o blenda sau un blit foarte puternic. Soarele se poate folosi ca o lumina de contur. Daca cerul este acoperit se poate utiliza un blitz, bine ponderat in raport cu lumina ambianta, pentru a aduga un pic de contrast pe fetele mirilor.

Pentru interioare lumina ideala va fi data de blituri puse in umbrele sau in softboxuri, pentru a obtine o lumina difuza, mai placuta.

Related posts
Fotografie

Fotografie Brasov

Fotografie

Fotograf de nunta – Pro Mariaj – Artizan al amintirilor de nunta

Fotografie

Strategii de abordare si comunicare intre fotograf si model. Fotografie Constanta

Fotografie

Fotograf Brasov – Nunta Botez Cununie – Pret Fotograf Brasov

Sign up for our Newsletter and
stay informed