Productie

Garduri metalice cu panouri bordurate din sarma

Panourile bordurate din sarma constituie un produs care se preteaza foarte bine la realizarea de garduri si imprejmuiri a proprietatilor rezidentiale sau a celor comerciale. Panourile din sarma zincata sunt usor de manipulat si instalat , sunt foarte rigide datorita profilului 3D in forma de V realizat prin presare, si confera un aspect uniform si calitativ imprejmuiri realizate.
Panourile vin in doua variante de prezentare : zincat sau plastifiat. Panourile zincate sunt realizate din sarma tare galvanizata la cald si vin in doua variante de lungime : 2 metri sau 2.5 metri. Inaltimea lor variaza intre 0.6 metri – panouri folosite pentru gaduri ornamentale si 2 metri – dimensiune folosita la imprejmuirile de spatii industriale . Dimensiunile cele mai cerute sunt cu inaltimea cuprinsa intre 1.5 si 1.7 metri. Lungimea panourilor se alege in functie de bugetul si obtiunea fiecarui client: panourile de 2 metri sunt mai rigide dar cele de 2.5 metri reduc numarul de stalpi folositi si implicit si manopera cu instalarea acestora.
Panourile de gard plastifiate se realizeaza prin acoperire in camp electrostatic cu pulbere epoxidica. Acest procedeu face ca pudra de plastic sa se „lipeasca” de sarma panoului intr-un strat consistent si uniform. Dupa acoperire, panourile sunt introduse intr-un cuptor de tratament termic. Temperatura ridicata face ca pudra epoxidica sa se lichefieze. Dupa racire , rezulta un strat de plastic uniform , lucios si foarte rezistent. Plastifierea se realizeaza in culoarea verde inchis , cod RAL 6005. Panourile plastifiate sunt o optiune care garateaza o lunga rezistenta in timp si un aspect foarte placut al gardului.
O utilizare relativ noua in tara noastra pentru panourile din sarma zincata este construirea de garduri din doua randuri de panouri la distanta de 10-20 cm , umplute cu piatra de rau sau de cariera. Pentru acest tip de gard se pot produce panouri drepte , fara bordura , pentru a facilita umplerea cu piatra. Pentru a rezista greutatii se recomanda folosirea panourilor pe lungime de 2 metri.
Instalarea se face usor , pe stalpi rectangulari de metal. Stalpii pot fi vopsiti sau zincati si vin cu gauri facute pentru sistemul de prindre cu clema cap T.Panourile bordurate sunt o solutie simpla , care nu necesita intretinere si accesibila financiar comparativ panourile de gard executate din tevi si profile metalice.

Related posts
Productie

Unde tiparesc o lucrare

Productie

Folie natur si folie reciclata

Productie

Avantajele colantarilor auto – Idei de cadouri sau marketing

Productie

Transportoare cu banda – solutie valabila practic pentru orice intreprindere

Sign up for our Newsletter and
stay informed