Arta

Goblenul

Dintr-o îndeletnicire specifică caselor regale, în zilele noastre sa dezvoltat ca un hobby sau un mijloc de relaxare. Pentru că este o ocupaţie la îndemână, pe lângă alte îndeletniciri străvechi precum croşetat, tricotat, cusut şi brodat costume naţionale şi ii.

Site-ul a apărut ca o necesitate a cunoaşterii acestei activităţi casnice. De aceia conţinutul acestuia este prezentat pe capitole, care corespund în cele mai mici detalii despre tot ce necesită coaserea unui goblen.

Începând de la alegerea temei goblenului în funcţie de preferinţe sau locul în care va fi aşezat.

Modelul de goblen care poate fi  imprimat sau cu diagramă. Acul ascuţit, bont sau cu bilă, cu ureche mare sau mică. Firele de mouline 100% din bumbac care se desfac în şase fire mai subţiri. Pânza cu 10 pe 10 ochiuri pe centimetru este cea folosită la realizarea unui goblen.

Ramele pentru cusut pot fi confecţionată şi acasă dar se poate procura şi din comerţ, cu o largă varietate de modele şi funcţii. Fixarea pe rama de cusut în general se face cu pioneze, pânza trebuie să fie bine întinsă.

Cel mai important pas este cum cos un goblen, cu punct mic sau cu punct norvegian, cu o mână sau cu două mâini.

Principalul avantaj al goblenului cu diagramă este că redă mult mai fidel imaginea reprodusă, datorită faptului  că se pot folosi un număr mai mare de culori decât la cel cu model imprimat.

Nu se poate neglija nici lumina folosită la coaserea unui goblen. O variantă ar fi utilizarea a două surse de lumină, una de ambient, un lampadar, şi a doua pe goblen. Prin folosirea becurilor economice cu temperatură de culoare 3000 – 3500 K se poate face o economie importantă de energie electrică. Această temperatură de culoare nu denaturează culorile în mod semnificativ.

O alegere dificilă este alegerea ramei, în funcţie de tema goblenului sau de locul unde va fi aşezat. Montarea în ramă este dificilă dar cu pricepere şi puţină atenţie se poate realiza.

Investiţie minimă, multă pasiune, muncă migăloasă, destindere şi hobby, rezultă un goblen care va fi admirat.

Vizitează-ne pe www.goblen-abc.com dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum să realizezi un goblen de la a la z.

Related posts
Arta

Tatuaje la preț redus în București!

Arta

Farmecul aparte al picturilor cu peisaje

Arta

EXPO REMBRANDT 2014

Arta

Care sunt trasaturile portalurilor online de pictura?

Sign up for our Newsletter and
stay informed