Jocuri

Tipurile de remi

Jocul de remi este un joc care poate fi jucat atat la masa cu prietenii, cat si prin intermediul internetului. Jocurile remi, pot fi jucate in 2 pana la 6 persoane, si pun la incercare gandirea matematica, concentrarea si rapiditatea.

De-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tipuri de jocuri de remi, dintre care, cele mai populare sunt Gin Remi, Oklahoma Gin, Canasta, Kalooki 51.

Gin Remi este un joc ce poate fi jucat in minim 2 si maxim 4 jucatori. Fiecare jucator primeste initial cate 10 carti, iar scopul jocului este de a forma perechi. Cine reuseste sa formeze 5 perechi, va rosti cuvantul Gin si va fi declarat invingator. In acest tip de jocuri, nu se pot folosi wild carduri (jokeri).

Oklahoma Gin, este asemanator jocului Gin Remi, iar diferenta dintre ele este ca se joaca de cele mai multe ori in 2 oameni.

Canasta este unul dintre cele mai populare jocuri de remi din intreaga lume. In acest tip de joc, se vor folosi 2 pachete de carti, fiecare avand 2 jokeri. Castigator va fi desemnat jucatorul care la sfarsit are cel mai mare numar de puncte. O mana se termina atunci cand un juator a ramas fara carti si are o canasta. In acest joc, se vor imparti carti in functie de numarul de jucatori aflati la masa. De exemplu, daca sunt 2 jucatori, ei vor primi cate 15 carti fiecare. Daca la masa sunt mai putin de 5 jucatori, dar mai mult de 2, 13 carti va primi fiecare dintre ei. In cazul in care sunt 5 sau 6 jucatori, ei vor primi cate 11 carti.

In jocuk Kalooki 51, se foloseste un pachet de carti plus 2 jokeri. Asii au valoarea 1 sau 11 si ii poti folosii in diferite combinatii mari, sau mici. In cazul in care un jucator va obtine kalooki, toti ceilalti jucatori vor fi sanctionati cu 25 de puncte pentru fiecare joker avut si cu 11 puncte pentru fiecare as. Mai exista si varianta jocului Kalooki 40, in care asii valoreaza 11 puncte si pot fi folositi in combinatii cu regina, iar penalizarile pentru detinerea jokerului este de 15 puncte.

Indiferent ce tip de joc de remi alegeti, sunt sigur ca o sa va placa.

Related posts
Jocuri

De ce sa-i lasati pe cei mici sa se joace online

Jocuri

Care sunt cele mai cunoscute jocuri online

Jocuri

Lego, jucariile educative pentru copii

Jocuri

Jocurile cu Dora, preferate de copiiii curiosi

Sign up for our Newsletter and
stay informed