Afaceri

Importanta firmei de hosting la o afacere online

Din ce in ce mai multi oameni incep sa-si deschida fel si fel de afaceri online, iar asta se datoreaza in special faptului ca o afacere online, un magazin online ne ofera o varietate de avantaje pe care afacerile fizice nu le ofera.

Avand o afacere online inseamna ca poti manageria afacerea direct de pe canapeaua din sufragerie, nefiind nevoit sa te trezesti cu noaptea in cap si sa emrgi zi de zi la munca. Insa pana a ajunge in momentul in care doar administrezi afacerea, drumul este lung. Trebuie sa creezi un website, sa alegi o firma de hosting si sa te faci vazut in mediul online printr-o promovare eficienta.

Crearea unui website se face de persoanele specializate in domeniu, de firmele de web design. Cu cat site-ul este mai compelx, cu atat pretul pentru realizarea site-ului va fi mai mare. Insa ca idee, pretul unui magazin online variaza intre 500-1500 Euro, depinde de firma aleasa si de complexitatea site-ului.

Gazduirea site-ului se face la o firma de gazduire web. Si aici pretul variaza, insa pentru inceput este indicat sa alegeti un plan de gazduire web shared care sa se incadreze intr-o plata de aproximativ 10 Euro pe luna. Iar pe parcurs, daca afacerea infloreste si vei avea nevoie de un server mai performant poti opta pentru VPS-uri sau Servere Dedicate.

Promovarea web reprezinta un alt aspect de importanta majora. Degeaba avem website-ul pus online cu toate produsele pe el daca nu avem si vizitatori. Degeaba avem site-ul daca nu ne gaseste nimeni incat sa vindem produse. Promovarea Web ar trebui sa beneficieze de un buget considerabil fiindca este una din cele mai importante parti. Promovarea ar trebui sa acopere mai multe arii si sa se faca atat prin SEO, cat si prin Adwords sau Facebook. Doar ca fiecare isi stabileste modeul de abordare al promovarii in functie de bugetul pe care il are la indemana.

Toate aceste aspecte sunt foarte importante pentru buna functionare a unei afaceri online si fiecare din ele necesita o atentie aparte, fiindca nu daca unul din aceste aspecte nu ar fi tratat cu importanta cuvenita, atunci afacerea nu ar avea cum sa prospere.

Firma de hosting este totusi aspectul care necesita cea mai mica investitie, insa de o importanta majora. Caci daca un website se incarca greu sau pur si simplu nu se incarca deloc din cauza faptului ca ai un plan de gazduire nu tocmai potrivit site-ului tau, atunci clientii dispar.

Related posts
AfaceriAntreprenoriat

Parcul de panouri fotovoltaice - o investite sustenabila!

AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriServicii Clienti

De ce sa apelezi la serviciile de desinsectie? Afla mai multe informatii

AfaceriMarketing

Un nou trend in advertising: promovarea pe Instagram. De ce sa faca parte din strategia ta de comunicare?

Sign up for our Newsletter and
stay informed