Limbi Straine

De ce este bine sa stim limba engleza?

Inca de cand suntem mici parintii ne indruma sa invatam o limba straina fiindca pe viitor vom avea de castigat daca stim o limba straina. Dar oare chiar este asa? Adevarul este ca stiind macar o limba straina avem numai de castigat pe parcursul vietii, deschizanduni-se oportunitati la care nici nu ne-am fi gandit.

Cunoasterea unei limbi straine precum limba engleza, franceza, germana sau italiana ne poate aduce adevarate beneficii, iar in cele ce urmeaza voi lista o serie de avantaje ce ni se deschid cunoscand o limba straina precum engleza.

Multi ar crede ca engleza este cea mai vorbita limba de pe glob, insa nu e asa. Cea mai vorbita limba este mandarina, limba oficiala in China si Taiwan. Este cea mai vorbita limba fiindca populatia din acea parte a Terrei este foarte mare. Desi nu este engleza cea mai vorbita limba de pe glob, este totusi vazuta ca limba internationala de baza. Orice conventie sau intrunire intre persoane de mai multe nationalitati, nu se vorbeste mandarina, ci engleza.

Limba engleza este declarata limba oficiala in peste 50 de state, insa numarul celor care au invatat engleza si o folosesc in anumite circumstante, depaseste 1 miliard de oameni.

Ce avantaje avem daca stim limba engleza sau o alta limba straina?

  • Avem o mai mare sansa de angajare. Multe locuri de munca vizeaza colaborarea cu persoane din strainate, iar de multe ori intermedierea se face vorbind limba engleza. In reorientarea profesionala, cunoasterea limbei engleze reprezinta un adevarat atu.
  • Ne descurcam cu usurinta atunci cand vizitam o tara straina. Chiar daca nu toti strainii cunosc limba engleza,cei care lucreaza in turism o pot vorbi. Si cu niste cunostinte de baza de limba engleza poti sa te intelegi cu usurinta cu persoanele din majoritatea tarilor.
  • Cunoasterea limbii engleze iti ofera posibilitatea sa studiezi in strainatate.
  • Cele mai populare firme de tehnologie sunt din Statele Unite, iar intelegerea acestei limbi cu siguranta te avantajeaza.

Cum invatam limba engleza daca nu am invatat-o in scoala?

Internetul este o carte a cunoasterii deschisa si disponibila pentru toata lumea. Internetul ne ofera posibilitatea sa invatam orice daca avem vointa, inclusiv limba engleza. O alta metoda de a invata limba engleza este sa participam la cursuri de limba engleza speciale. Aici se invata atata chestiunile de baza, cat si alte lucruri mai avansate.

In concluzie, cunoasterea unei limbi straine ne ofera adevarate avantaje, iar engleza trebuie sa fie principala limba straina pe care sa te axezi, fiindca este vorbita in toata lumea si iti deschide adevarate oportunitati. Cu cat cunosti mai multe limbi straine, cu atat mai bine.

Related posts
Limbi Straine

Pont-uri pentru competentele de limba franceza

Limbi Straine

Tabara internationala de engleza la Londra(15-22 ani)

Limbi Straine

Tabere internationale de vara cu Shakespeare School

Limbi Straine

Diferenta intre traduceri autorizate si traduceri legalizate

Sign up for our Newsletter and
stay informed