Limbi Straine

Diferenta intre traduceri autorizate si traduceri legalizate

Traduceri LegalizateCu totii am avut nevoie, intr-un moment din viata noastra, de traduceri autorizate. Putem insa a da o definitie traducerilor autorizate? Dar celor legalizate? Putem face diferenta intre traduceri autorizate si traduceri legalizate?

Pentru o mai buna informare, Koller Melania Nicoleta – traducator germana Timisoara – clarifica aceste aspecte, si multe altele:

„Prin traduceri autorizate intelegem o traducere care este stampilata si semnata de traducatorul autorizat de Ministeriul Justitiei. Prin urmare, traducerea autorizata presupune: o traducere efectuata de un traducator autorizat care contine stampila si semnatura acestuia din urma”

Spre deosebire de traducerea autorizate, traducerea legalizata este:

Traducerea legalizata este o traducere efectuata de un traducator autorizat, semnata si stampilata de acesta, dar in plus fata de traducerea autorizata, aceasta este legalizata de notarul public.”

Koller Melania Nicoleta – traducator germana Timisoara – ne atentioneaza asupra rolului notarului in aceasta procedura si desfiinteaza preconceptia populara, precum o traducere legalizata ar fi mai valoroasa cu ceva decat o traducere autorizata.

„Notarul aplica o incheiere specifica de legalizare la finele traducerii si ATENTIE! certifica legalizarea SEMNATURII traducatorului – in baza unui specimen de semnatura depus la notar. Notarul NU supracertifica traducerea prin aceasta legalizare, ci doar semnatura traducatorului. Notarul NU isi asuma nicio raspundere pentru continutul traducerii, ci DOAR pt semnatura traducatorului care a efectuat-o.”

Cu alte cuvinte, notarul certifica faptul ca traducatorul care v-a efectuat traducerea este traducator autorizat de Ministerul Justitiei si ca are drept de semnatura. Notarul nu verifica traducerea si nici nu este respunzator de corectitudinea acesteia.

Sunt cazuri in care anumite organe de stat si institutii publice sau private, va cer traduceri legalizate. In acest caz este necesar a apela la un notar public dupa ce traducerea a fost stampilata si semnata de catre un traducator autorizat.

Pentru traduceri germana Timisoara, interpretariat germana Timisoara si imprejurimi, puteti apela cu incredere la traducator autorizat Koller Nicoleta Melania! Pentru orice informatii suplimentare, puteti vizita si site-ul Traduceri Germana Timisoara!

Related posts
Limbi Straine

De ce este bine sa stim limba engleza?

Limbi Straine

Pont-uri pentru competentele de limba franceza

Limbi Straine

Tabara internationala de engleza la Londra(15-22 ani)

Limbi Straine

Tabere internationale de vara cu Shakespeare School

Sign up for our Newsletter and
stay informed