Limbi Straine

Tabere internationale de vara cu Shakespeare School

Daca in vara aceasta te gandesti sa ii oferi copilului tau ocazia de a calatori in alte tari, poti lua in considerare varianta taberelor internationale de vara de limba engleza. Shakespeare School organizeaza astfel de programe de vara pentru copii in 2013 si puteti afla mai multe despre programul lor in interviul de mai jos.

1.      Care sunt activitatile in care vor fi implicati copiii? 

Taberele internationale de vara de limba engleza organizate de Shakespeare School in campusuri cu traditie din Anglia, Scotia sau SUA dureaza doua saptamani si constau intr-un program foarte complex. Odata ajunsi, participantii sunt grupati in functie de nivelul de cunoastere a limbii engleze. Cursurile sunt tinute de profesori nativi (englezi sau americani) iar la final, munca si cunostintele copiilor sunt recunoscute prin atribuirea unei diplome.
Pe langa cursurile de limba engleza, taberele de vara mai cuprind activitati sportive si cultural-recreative desfasurate zilnic: inot, tenis, volei, vizite turistice, karaoke, disco, cinema, etc. dar si excursii de o zi intreaga si de jumatate de zi (ex: Londra, Oxford, Bath, Windsor Castle), cazare 14 nopti in campus si pensiune completa. Parintii pot sta fara grija intrucat campusul unei scoli de vara reprezinta o mica lume in sine, cu o bogatie de sporturi si aventuri, dar intr-un mediu cu o siguranta absoluta!

2.      Ce faceti nou in acest an fata de ceilalti ani?

Surpriza verii 2013 este tabara de vara de limba engleza “Welcome to Miami”, pentru tinerii intre 14-18 ani. Programul tabarei de limba engleza se va desfasura la Miami – Fort Lauderdale.  Astfel, timp de 2 saptamani, tinerii experimenteaza viata de student la o scoala membra NAFSA din SUA, isi perfectionezi engleza cu profesori nativi si se bucura de insoritul Miami!

 

3. De ce ar fi benefica pentru copii participarea la aceasta scoala de vara? Ce ii invata pe copii? 

Cursurile sunt stimulante si variate, profesorii folosind tehnici moderne de predare, cu accent pe comunicare si fluenta. Copiii au ocazia sa descopere placerea de a-si perfectiona engleza chiar “la ea acasa”, interactionand intr-un mediu multinational!

In afara de progresul in plan academic, participantii la scolile de vara de limba engleza din anii anteriori pot sa va marturiseasca impactul profund pe care aceasta experienta l-a avut asupra lor si in plan personal. S-au intors acasa mai maturi, mai independenti, mai increzatori in fortele proprii, mai deschisi catre valorile culturale ale altor tari! Tara lui Shakespeare ii cucereste si le ofera imboldul de a continua studiul limbii engleze. Multi dintre tinerii participanti au marturisit ca experienta programului de vara le-a deschis noi orizonturi si acum tintesc tot mai sus, spre faimoasele universitati britanice, unde ar dori sa isi continue studiile! Shakespeare School aduce astfel elevii mai aproape de Europa, mai aproape de un viitor academic stralucit.
4. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.) 

Participarea e deschisa tuturor tinerilor din Romania dornici sa isi exerseze limba engleza in timpul vacantei de vara si sa interactioneze intr-un mediu multinational, cu circa 200 de tineri din alte 20-30 de tari. Nu trebuie indeplinit niciun alt criteriu in afara celuia de a corespunde varstei programului respectiv si, bineinteles, a dorintei de a-si perfectiona limba engleza!

5. Care a fost feedback-ul participantilor la editiile anterioare ale teberelor de vara organizate de dvs.? 

Shakespeare School organizeaza de 6 ani astfel de programe de vara in Marea Britanie si SUA. Am trimis grupuri la: Cambridge, Oxford, Londra, Canterbury, New York, Miami, iar feedback-ul participantilor a fost foarte bun, ceea ce ne permite sa afirmam ca au reprezentat un real succes.
“De ce trebuie sa ne intoarcem acasa asa de repede?” – este intrebarea ce se regaseste pe buzele multor participanti. Vizitele, activitatile sportive, culturale, distractive: karaoke, disco, seara talentelor, seara internationala, jocurile in echipa, precum si noile prietenii legate cu tineri din lumea intreaga au entuziasmat de fiecare data participantii si le-au oferit momente unice, multi dintre ei revenind an de an.

6. Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste tabere internationale de vara? 

Parintii aleg programele de vara cu dublu scop: pentru perfectionarea limbii engleze, dar si pentru recreere. Studiul si distractia se imbina armonios, asadar copiii si tinerii invata fara sa isi dea seama, intr-un mediu sigur si relaxant. Atat cursantii Shakespeare School, cat si alti elevi si-au manifestat un interes ridicat pentru aprofundarea limbii engleze, ceea ce denota ca investitia in educatie a ramas o prioritate pentru toti parintii.

7. Detalii despre modalitatea de inscriere, pret, perioada de desfasurare, date de contact etc.

Pretul unei scoli de vara de limba engleza de  2 saptamani incepe de la 1500 lire sterline, incluzand: cursuri zilnice de limba engleza predate de profesori nativi, cazare 14 nopti si pensiune completa in campus, activitati sportiv-recreative, excursii in weekend-uri, transferuri de la aeroport, precum si insotitor de grup din Romania (profesor de limba engleza al Shakespeare School).
Shakespeare School ofera sprijin elevilor si parintilor in alegerea celor mai potrivite variante de programe de vara de limba engleza pentru copii si tineri intre 8-25 de ani. Pentru mai multe informatii despre oferta de scoli de vara in strainatate si pentru inscriere, va invitam sa vizitati shakespeare-school.ro/tabere sau sa sunati la 021/230.20.06/0744 314 437.

 

Related posts
Limbi Straine

De ce este bine sa stim limba engleza?

Limbi Straine

Pont-uri pentru competentele de limba franceza

Limbi Straine

Tabara internationala de engleza la Londra(15-22 ani)

Limbi Straine

Diferenta intre traduceri autorizate si traduceri legalizate

Sign up for our Newsletter and
stay informed