Limbi Straine

Pont-uri pentru competentele de limba franceza

Terminarea liceului este o perioada foarte incarcata din punct de vedere emotional, insa o perioada in care cu siguranta veti fi foarte stresati. Ei bine, bacalaureatul este de fapt proba care face ca toti elevii sa fie cu adevarat interesati de tot ceea ce tine de acest aspect. Bacalaureatul se da in general la 3-4 materii, in functie de ceea ce ati facut in cei 4 ani de liceu. Ar trebui sa fie destul de simplu, nu-i asa?

Totusi, desi timp de 4 ani v-ati axat pe aceleasi materii, momentul examenului este unul foarte greu. In special, unul dintre cele mai grele momente este cel al competentelor la limbile straine, competente care se vor verifica pe mai multe nise. Daca prima dumneavoastra limba este limba franceza, atunci pentru competentele ar fi bine sa va pregatiti foarte serios deoarece, la fel ca la limba engleza, acestea nu sunt foarte simple.

Pregatiti-va pentru ceea ce aveti nevoie utilizand un dictionar francez roman si un portofoliu cu fise pe care puteti scrie notiuni de gramatica de care aveti nevoie in diferite situatii. Puteti face acasa, singuri sau cu un prieten care cunoaste limba franceza, exercitii de comunicare, pentru a va convinge de faptul ca veti fi capabili sa conversati cu membrii comisiei de evaluare.

De asemenea, incercati sa vedeti cat de bine intelegeti limba franceza. Desi nu este o limba grea deoarece face parte din limbile latinice, limba franceza este mai greu de inteles datorita faptului ca francezii vorbesc foarte repede si uneori auzim numai jumatate din cuvinte.

Nu uitati nici de proba scrisa. Incercati sa invatati la perfectie regulile de gramatica deoarece numai acestea va vor ajuta sa iesiti din impas. In plus, trebuie acordata atentie si accentelor care valoreaza foarte mult atunci cand lucrarea dumneavoastra va fi corectata de un evaluator!

Related posts
Limbi Straine

De ce este bine sa stim limba engleza?

Limbi Straine

Tabara internationala de engleza la Londra(15-22 ani)

Limbi Straine

Tabere internationale de vara cu Shakespeare School

Limbi Straine

Diferenta intre traduceri autorizate si traduceri legalizate

Sign up for our Newsletter and
stay informed