DIVERSE

Insecticidele sub forma de gel

In orice actiune de combatere a unui tip de daunator, cel mai adesea este necesara utilizarea unor produse insecticide sau raticide care au rolul de a produce decesul insectelor sau a rozatoarelor.

In trecut, in activitatea de pest control presupunea, cel putin in cazul dezinsectiei, pulverizarea unor substante insecticide cu ajutorul unei pompe de joasa presiune (de tip vermorel).  Aceasta metoda presupune o pregatire in prealabil a spatiului ce urmeaza a fi tratat precum si anumite actiuni post tratament.

In ultimii ani, pentru a veni in ajutorul utilizatorilor casnici, marii producatori de insecticide au scos pe piata un produs nou care abordeaza intr-un mod mult mai practic problema eliminarii gandacilor din gospodarii sau spatii comerciale. Este vorba despre un insecticid gel care are consistenta pastei de dinti si vine ambalat in seringi de plastic (in general la 20 – 30 grame) gata pentru aplicare.

Avantajele utilizarii gelului insecticid sunt multiple. In primul rand acest produs nu emana vapori si nu are nici un fel de miros. In consecinta are o aplicare curata care nu necesita echipament de protectie special. Este recomandat totusi sa utilizati o pereche de manusi pentru a evita un eventual contact cu pielea.

Produsul poate fi utilizat fara probleme de persoane fara nici un fel de calificare in domeniu. Astfel daca dumneavoastra va confruntati cu probleme legate de aparitia gandacilor in locuinta, puteti sa achizitionati produsul de la orice magazin insecticide si sa faceti aplicarea pe cont propriu. In acest caz evitati costurile de transport si manopera aplicate de firmele din domeniu.

Nu este necesar sa faceti nici o pregatire in prealabil a spatiului ce urmeaza a fi tratat precum in cazul utilizarii unui insecticid prin pulverizare (aceasta operatiune necesitand scoaterea veselei din dulapuri, mutarea eventualelor alimente din zona tratata, etc.). De asemenea nu este nevoie sa parasiti spatiul dupa tratament sau sa stergeti suprafetele ce vin in contact direct cu omul.

Gelul se aplica sub forma de boabe de marimea unui bob de mazare, in locurile preferate de gandaci (balamalele dulapurilor, sub masca chiuvetei, la imbinarile elementelor de mobilier, etc.).

Remanenta (perioada in care este activ) gelului insecticid poate atinge si 120 de zile in conditiile in care nu este inlaturat accidental la operatiunile de curatenie.

Gelul insecticid are in compozitie atat atractanti alimentari cat si feromoni sexuali care atrag la consum gandacii ascunsi in proximitate (nu este cazul sa va faceti probleme intrucat nu are forta necesara de a atrage gandaci de la vecini sau de la subsolul blocului). Odata ingerat de catre gandac gelul isi face efectul in cateva ore, provocand moartea daunatorului. Ulterior exemplarul mort va fi consumat de alti gandaci care vor ingera cu aceasta ocazie, involuntar, o cantitate de gel insecticid si vor muri la randul lor. Acest fenomen se numeste “efect domino” sau “moarte in cascada”.

Singurele dezavantaje ale gelului insecticid ar putea fi constituite de faptul ca acesta este (momentan) eficient doar impotriva gandacilor si a furnicilor) si de faptul ca nu este recomandat a fi folosit in cazul infestarilor foarte mari (in acest caz fiind necesar in prima faza un tratament clasic prin pulverizare).

Related posts
DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

DIVERSE

Ce fel de discutie trebuie sa avem cu copiii nostrii, despre siguranta?

DIVERSE

De ce sa faci sauna cat poti de des?

Sign up for our Newsletter and
stay informed