Destinatii Turistice

Locatii turistice in Iasi

Fosta capitala a Romaniei, actualmente considerata capitala Moldovei, Iasul reprezinta unul din cele mai vechi orase din Romania. Cu o istorie inca din cele mai vechi timpuri, Iasul ne ofera diverse obiective turistice demne de luat in considerare.

Inca din secolul al XV-lea ne putea bucura de biserici si manastiri precum Manastirea Galata construita in secolul al XVI-lea de domnitorul  Petre Schiopu. Aceasta este situata pe una din cele sapte coline ale Iasului, iar la intrare ne incanta cu un magnific turn. In schimb  Manastirea Sfintii Trei Ierarhi construita in secolul al XVII-lea adaposteste si in ziua de azi portretele domnitorilor A.I. Cuza si Dimitrie Cantemir. Iata si alte manastiri ce pot fi vizitate in Iasi: Manastirea Frumoasa, Manastirea Cetatuia si Manastirea Golia.

Asa cum va puteti imagina, Iasul este un oras plin de istorie, traditii si obiceiuri. Cei mai mari scriitori ai Romaniei au fost deasemenea prezenti in acest magnific oras. Drept exemplu in Iasi puteti gasi Bojdeuca lui “Ion Creanga” locul in care acest mare scriitor a copilarit. Mai mult de atat in Parcul Copou puteti gasi faimosul tei sub care Mihai Eminescu obisnuia sa realizeze maginificele opere pentru Veronica Micle. In aproprierea acestui arbore puteti gasi busturile celor doi scriitori : Mihai Eminescu dar si Ion Creanga.palatul culturii din iasi

Tot in Iasi aveti ocazia sa  vizitati cele mai importante realizari  arhitecturale precum : Palatul Culturii dar si  Palatul Roznovaru actualmente edificiul in care isi dezvolta activitatea membrii primariei Iasi.

Toate aceste obiective turistice sunt dese ori cautate de catre turistii straini dar si de catre cei din Romania, totusi pentru a vizita toate aceste atractii turistice ai nevoie de cel putin 3 – 4 zile, de aceea o sa ai nevoie cu siguranta si de cazare.

Nu te mai obosi sa cauti cazarea perfecta, iata recomandarea noastra in cazul in care doresti sa iti petreci mai mult timp in iasi. Hotel Belleville este sugestia noastra de cazare, serviciile la preturi accesibile si de maxima calitate garanteaza confortul dorit de catre client.

Hotelul Belleville este situat in centrul orasului in apropriere de majoritatea obiectivelor turistice prezentate precedent, drept pentru care ai ocazia de a vizita toate aceste importante locuri fara a fi nevoit sa te deplasezi prea mult.

Iti recomandam cu incredere cea mai atractica cazare in Iasi la hotel Belleville, raportul intre pret si calitate face toti banii!

web padawan

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed