ARTA SI DIVERTISMENT

Modele de carti pentru copii

Audienta cartilor de copii e foarte variata ca si multitudinea de genuri ce sunt puse la dispozitie pentru aceasta categorie. Acest lucru este benefic scriitorilor care pot sa aleaga dintr-o mare variatie de tipuri pentru a se inspira. Totusi nu exista criterii clare pentru a putea decide care este cel mai potrivit pentru o anumita grupa de varsta, insa sunt anumite genuri de carti pentru copii care se potrivesc celor foarte mici, iar altele la prescolari si adolescenti. Incearca sa observi care este audienta si care ar fi intamplarile care consideri ca ar placea copilului.

Care ar fi genurile cele mai populare de carti pentru copii?

Cartile tari sunt facute din carton si sunt create pentru bebelusi si copii foarte mici ca sa reziste la rupturi sau la uzura. Aceste carti de colorat pentru copii sunt foarte viu colorate si au numai cateva cuvinte cu fraze foarte scurte. Acestea dau parintilor un mod foarte bun ca sa-si ajute copiii sa vorbeasca si sa-si mareasca limbajul. O parte din acestea au ca teme o singura idee, spre exemplu numere, culori, forme sau animale.

Cartile pentru adormit copiii au intamplari care linistesc si sunt simple pentru ca obiectivul este sa ii ajuti pe copii sa doarma mai usor si, daca este posibil, sa aiba si vise frumoase. Au putine cuvinte si imagini mari. Copiii mai mici iubesc aceste carti chiar si pana la varsta de gradinita.

Cartile cu poze sunt pentru micutii dintre 1 si 3 ani. Acestea au doar cateva randuri utilizand propozitii simple si scurte. Majoritatea copiilor incep sa creasca abilitatile de citire la varsta aceasta si sunt incurajati de progresul facil.

Cartile cu imagini pentru copiii pana in opt ani. In aceste carti pentru copii, imaginile sunt puse langa un text mai mare, chiar daca in multe situatii parintii citesc cu voce tare. Totusi si copiii pot sa caute sa lectureze incet. Cartile spun povesti simple si pozele ii ajuta pe cei mici sa isi mentina atentia la carte si sa priceapa mai bine povestea. Unul din avantajele majore ale cartilor acestora e ca parintii si profesorii pot sa foloseasca cartile acestea pentru a-i face sa inteleaga mai bine ce se petrece in fiecare scena. Sunt carti pentru copii care se scriu totusi greu pentru ca cei micuti sunt foarte distrati si isi mentin concentrarea foarte greu.

Carti care sunt citite usor sunt scrise pentru copii intre 6 si 10 ani. Scriitorii au posibilitatea sa creeze povesti mai complexe, totusi e nevoie sa fie foarte clare. Propozitiile pot fi mai lungi si copiii trebuie sa fie apti sa lectureze si sa inteleaga un limbaj mai complex. In general poate sa includa poze, dar ele nu sunt atat de importante.

Cartile folosite de adolescenti sunt destul de greu de scris pentru ca ei sunt mai greu de multumit. Sunt foarte mici la varsta intre 10-12 ani pentru a citi povesti complexe, iar cartile prea simple de asemenea nu sunt adecvate. Cartile pentru copii trebuie sa fie provocatoare si povestile trebuie sa ii capteze pentru a-i conecta la ceea ce se intampla in povestire.

Ultima categorie este adresata tinerilor care au subiecte mai complexe si au un vocabular mai greu. Acestea cu greu se mai numesc carti pentru copii pentru ca nu au imagini aproape deloc si, chiar daca promoveaza dragostea pentru a citi nu sunt instrumente educative, ci deja se ajunge la nivelul in care cititorul citeste de placere.

Related posts
ARTA SI DIVERTISMENT

Esti interesat de tatuaj pe picior? Vezi de ce este una dintre cele mai bune alegeri!

ARTA SI DIVERTISMENT

De ce lucruri sa tii cont cand organizezi o petrecere de botez

ARTA SI DIVERTISMENT

Programul de la cinema Pitesti mall, ideal pentru toata lumea

ARTA SI DIVERTISMENT

Unde gasesti cele mai bune costume pentru Halloween?

Sign up for our Newsletter and
stay informed