Comunicate

Montaj alarma auto

Alarmele auto sunt compuse din cateva elemente electronice: centrala auto sau „creierul” acestui sistem, telecomenzile pentru armarea si dezarmarea sistemelor de alarma auto, o sirena si contacte dispuse in diferite parti ale masinii (capota, portbagaj, portiera). Contactele au rolul de a semnaliza orice apropiere sau incercare de fortare a deschiderii.

Datorita complexitatii acestora se recomanda pentru montajul de alarme auto instalare profesionala si garantie

Alarmele auto sunt dotate si cu functii optionale cum ar fi senzor soc (sesizeaza loviturile in caroserie si cauciucuri) si senzor perimetru (percepe miscarea oricarui corp intr-o raza de actiune de pana la 1,5 m). De asemenea, alte functii sunt modul de ridicare a geamurilor, inchiderea centralizata (sistem de inchidere-deschidere fara cheie), modul de pornire a motorului (din exterior).

Sistemele de alarma auto vor incepe sa sune in caz de lovituri (senzorul de soc simpla sau dubla zona), cand se va incerca deschiderea usilor, capotei sau a portbagajului, cand se va incerca pornirea motorului. O optiune este montarea de senzori ce vor detecta orice incercare de furt: senzori de curent (sesizeaza consumul de curent si declanseaza alarma), senzori volumetrici (detecteaza miscarea din interiorul masinii), senzori pentru geamurile sparte (detecteaza frecventele inalte produse de cioburile de geam), senzori radar sau perimetrali (simpla sau dubla zona). Sirena autoalimentata sau BACK-UP are in interiorul acesteia un acumulator pentru cazurile cand este taiata alimentarea, sirena functionand 30-40 de minute independent de alarma. Alarmele auto cu pager au un sistem prin care alarma va anunta, pe o raza de 500-1500m, ce se intampla cu masina. Referitor la pornirea motorului, exista un sistem prin care puteti porni masina din telecomanda cu scopul de a incalzi masina pe timp de iarna sau pentru a pune in functiune instalatia de aer conditionat vara. Timpul de functionare este de 10-30 de minute in cazul in care ati uitat masina pornita; totusi, masina ramane inchisa si armata, iar daca cineva incearca sa intre, alarma se va opri.

De ce si cum sa alegeti o alarma auto

Alarma auto cu inchidere centralizata este extrem de utila pentru protectia masinii. Orice alarma standard are aceleasi functii, insa exista si anumite diferente: codul saritor al alarmei (de fiecare data cand se va activa, alarma va primi un alt cod ca sa nu poata fi copiat), functionarea fara alarme false pe vreme rea (ploaie, furtuna), functionarea in locuri circulate (cu vibratii care afecteaza senzorul de soc), durabilitate in timp. Alarmele auto sunt responsabile si de confortul dumneavoastra. Iata cateva criterii care diferentiaza functionalitatea unor sisteme de alarma eficiente: modul de inchidere si deschidere a usilor, cautarea in parcare (la o apasare de buton alarma emite 2-3 semnale sonore si luminoase), armarea pasiva (la un anumit timp de la inchiderea usilor alarma se va arma automat), inchiderea si deschiderea usilor pentru a nu fi agresati la semafor, deschiderea portbagajului din telecomanda, emiterea de semnale luminoase sau acustice la mersul cu spatele.

Cand alegeti o alarma trebuie sa tineti seama de masina pe care o aveti, de functiile care se pot aplica la masina dumneavoastra, de nivelul de protectie pe care il doriti, de marca alarmei, de sensibilitatea senzorilor, de durabilitatea in tip a alarmei, de sistemul de alarma falsa (unele alarme au senzori care, la o falsa activare a alarmei, pot izola zona pe care acestea se declanseaza) sau de persoana care o instaleaza.

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Sign up for our Newsletter and
stay informed