Destinatii Turistice

Orasul Avrig, judetul Sibiu

Orasul Avrig este un oras aflat in judetul Sibiu, in Transilvania. Primele atestari documentare dateaza din anul 1346, insa a fost declarat oras multi ani mai tarziu, in 1989.

Orasul Avrig se afla la poalele Muntilor Fagaras, pe valea raului Olt. Peisajele acestei zone sunt spectaculoase, iar altitudinile variaza intre 350 m si 2500 m. In jurul orasului se inalta varfuri importante ale Carpatilor Meridionali, printre care: Vf. Suru 2281 m, Vf. Budislavu 2345 m, Vf. Ciortea 2426 m, Vf. Scara 2213 m. Orasul Avrig se afla la o distanta de aproximativ 30 km fata de orasul Sibiu.

Palatul BrukentalPoate cel mai important obiectiv turistic din orasul Avrig este Palatul Brukenthal. Acest palat a fost construit in anul 1760 si folosit ca resedinta de vara de catre baronul Samuel von Brukenthal, nimeni altul decat guvernatorul Transilvaniei. Cladirea continea 3 corpuri in forma de U. In fata palatului a fost amenajat un parc, acesta fiind format de mai multe gradini, intinzandu-se pe zeci de hectare de teren. Palatul Brukenthal mai este cunoscut si pentru celebrele expozitii de picturi sau concerte ale unor orchestre vieneze. In perioada comunista, cladirea a fost nationalizata.

Alte obiective turistice din orasul Avrig sunt Biserica ortodoxa, Biserica fortificata, Muzeul Avrig si Lacul Avrig. Biserica ortodoxa a fost ridicata in secolul al 18-lea de catre locuitorii satului. Maestrii Ionascu si Pana au realizat pictura bisericii, aceasta fiind renovata in anii 80’.

In Muzeul Avrig puteti vedea exponate ale artei populare, sticlarie de la sfarsitul secolului al 19-lea, dar si obiecte lucrate acasa de locuitorii din zona. Deasemenea, in muzeu sunt documente ce au legatura cu viata si activitatea iluministului roman Gheorghe Lazar, care a trait intre anii 1779 – 1823.

Biserica fortificata reprezinta una dintre cele mai vechi cladiri din judetul Sibiu. Aceasta a fost ridicata in secolul al 13-lea de catre sasi, dar a fost in timp modificata.

Lacul Avrig se afla la altitudinea de 2011 m, la poalele varfului Ciortea, din muntii Fagaras. Acesta este un lac glaciar cu un debit foarte redus, a carei adancimi maxime este de 4,5 m. Lacul Avrig se intinde pe o suprafata de aproximativ 1,47 hectare, iar in apa se afla pastrav fontanel.

Peisajele pe care le puteti vedea in orasul Avrig si in imprejurimi sunt spectaculoase, este o zona ideala pentru petrecerea cencediilor de odihna. Deazemenea, in zona exista nenumarate oferte de cazare, iar preturile sunt accesibile tuturor buzunarelor, in functie de conditiile de cazare, desigur.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed