IMOBILIARE SI CONSTRUCTII

Piata de executari silite din Bucuresti inregistreaza cresteri substantiale

In 2014, piata de executari silite a inregistrat cresteri substantiale in Bucuresti, anul acesta reprezentand cel de-al cincelea an de crestere consecutiva pentru piata imobilelor executate silit. Impreuna cu specialistii Regatta, am stabilit motivele care stau la baza acestor cresteri substantiale, departamentul de executari silite al agentiei imobiliare Regatta oferindu-ne informatii despre procedurile si documentele necesare participarii la o licitatie pentru o proprietate executata silit.

Din pacate, in spatele tuturor ofertelor de executari silite din Bucuresti de pe site-ul Regatta.ro stau insuccesele financiare ale altor oameni sau firme, care nemaireusind sa-si plateasca creditele catre banci, au intrat in procedura de executare silita, pierzand astfel case, sedii, masini si bunuri personale. Si clientii executati sunt mai multi decat niciodata, site-urile imobiliare care promoveaza proprietati executate silit fiind mai pline ca niciodata de oferte mult mai ieftine decat cele din piata imobiliara, uneori chiar la 50% din preturile celorlalte imobile.

Insa dezastrul economic al altora reprezinta un castig pentru altii, piata imobiliara din Bucuresti fiind „inundata” cu oferte ieftine, in zone bune, care reprezinta pentru investitorii cu fler adevarate „chilipiruri imobiliare”. Acest succes a fost rezultatul unei promovari intense in mediul online si pe tv de catre banci, care au avut tot interesul sa-si transforme activele in lichiditati. Un alt motiv interesant pentru care acestea au crescut este implicarea agentiilor imobiliare in promovarea acestora, prima dintre ele fiind Regatta Imobiliare, care a strans in portofoliu mai bine de 300 de imobile executate silit.

Proceduri si documentari pentru participarea la o licitatie pentru proprietati executate silit

Licitatie Publica – necesita depunerea unei garantii de 10% din pretul de licitatie al imobilului, suma ce intra in pretul imobilului in cazul in care acesta va este adjudecat, in caz contrar, suma urmand a va fi restituita. Aici este de mentionat faptul ca in cazul in care imobilul executat silit nu este adjudecat la primul termen, pretul acestuia va scade cu 25%.
Vanzare directa – imobilul pus in executare silita este negociat direct intre cumparator si banca, oferta ferma a acestuia urmand sa primeasca un raspuns in termen de 30 de zile de la solicitare.

Astfel, piata de executari silite va fi din ce in ce mai cautata si dupa 2014, in conditiile in care vine dupa mai bine de 5 ani de cresteri substantiale, investitorii imobiliari fiind foarte interesati de preturile mici ale imobilelor executate silit.

Related posts
Amenajari ExterioareIMOBILIARE SI CONSTRUCTII

Oferte reale de inchirieri si vanzari schele metalice. Afla cele mai utile informatii

Amenajari InterioareDesignIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIMobilier

Cum alegi inspirat o masa living, in doar 3 pasi simpli. Afla acum cel mai bun raspuns

Amenajari InterioareCUMPARATURIIMOBILIARE SI CONSTRUCTIIPentru casa

Iti utilezi baia? Cauta cele mai avantajoase pachete promotionale cu baterie dus inclusa!

IMOBILIARE SI CONSTRUCTII

Cu ce poti inlocui fibrele de armare clasice?

Sign up for our Newsletter and
stay informed