Comunicate

Pro sau contra tigarii electronice?

In ultima vreme vedem din ce in ce mai multe dezbateri pe seama tigarilor electronice. Daca sunt sau nu mai bune decat cele clasice, daca ne ajuta sa ne lasam de fumat, daca sunt daunatoare? …si multe alte dezbateri ce isi au radacinile bine intemeiate.

Adevarul este ca tigarile electronice sunt niste produse noi si inca nu am apucat sa vedem efectele secundare, dar un lucru este clar: Sunt mult mai bune pentru organsim decat tigarile clasice!

Fiecare are parerile sale despre tigara electronica si efectele sale asupra organismului, tocmai de aceea, inainte de a lua o decizie, cel mai bine ar fi sa stii cateva argumente pro si contra utilizarii lor.

Ce sunt tigarile electronice?

Tigarile electronice sunt de fapt niste dispozitive ce arata oarecum ca o tigareta normala, doar ca nu este alcatuita din tutun si miiile de chimicale ce se gasesc intr-o tigareta clasica. Cu toate acestea, tigareta electronica contine nicotina.

Avantaje ale tigarii electronice

-Nu contine tutun, gudron si alte 7000 de chimicale cum contin tigaretele clasice.

-Nu scot fum, nu trebuie aprinse, ci functioneaza pe baza unei baterii si scot abur. Astfel, ele pot fi folosite si in locuri in care tigarile clasice sunt interzise.

-Dupa un studiu efectuat in SUA, pe aproximativ 3000 de persoane, din cei care s-au folosit de tigara electronica in medie 3 luni de zile au reiesit urmatoarele date: 96% din cei care s-au lasat de fumat au spus ca tigara electronica i-a ajutat ina cest proces. Iar 92% din participanti au spus ca apeland la tigara electronica au fumat mai putin decat ar fuma de obicei. Majoritatea participantilor nu au mai revenit la tigara clasica.

-Chiar daca o tigara electronica din noua generatie, de calitate, precum eGo CE 4, 5 sau 6 costa undeva la 100 RON(ar fi o prima investitie maricica), in decursul a o luna de zile ne recuperam investitia. O persoana care ajunge sa vada in tigara electronica o alternativa la fumat este de fapt o eprsoana care constientizeaza ca fumeaza prea mult si ii este afectata sanatatea, cat si bugetul.Prin urmare, o astfel de persoana fumeaza in medie un pachet de tigari clasice pe zi. Dupa un clacul simplu, investitia in a cumpara o tigara electronica reprezinta de fapt acele 7 pachete de tigari fumate intr-o saptamana. Dupa ce cumparam tigara electronica, nu maia vem nevoie decat de lichidul cu nicotina. Aici va fi cheltuiala noastra. Insa mentinand acelasi ritm al fumatului cum o faceam inainte, ajungem sa cheltuim maxim 100 Ron pe luna pe lichid.

Dezavantaje ale acestor tigari electronice

-Contin nicotina. Nicotina are efecte negative asupra organismului. Tocmai acesta este principalul motiv pentru care nu ne putem lasa de fumat in prima faza.

-Unora li s-ar putea parea scumpa la inceput.

Cum alegi sa renunti la fumat este pur si simplu alegerea ta. Tigarile electronice ar trebui sa fie un pod intre fumatul clasic si renuntarea la fumat. Asadar, foloseste-le ca atare si incearca sa renunti de tot la dependenta de nicotina. In caz ca esti in cautarea unui magazin de tigari electronice poti accesa site-ul http://etigara-electronica.ro/ro/ aici vei gasi atat kit-uri pentru incepatori, cat si o varietate de accesorii pentru fumatorii de tigarete electronice.

 

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Sign up for our Newsletter and
stay informed