DIVERSE

Produsele insecticide si raticide

Atunci cand va confruntati cu o problema generata de aparitia insectelor (gandaci, tantari, purici, plosnite, etc) sau a rozatoarelor (sobolani, soareci, etc.) este necesar sa efectuati un tratament de dezinsectie (impotriva insectelor) sau un tratament de deratizare (impotriva rozatoarelor). Aceste tratamente pot fi realizate de catre dumneavoastra sau de un operator calificat.

In cadrul tratamentelor de dezinsectie chimica se utilizeaza produse insecticide , care sunt responsabile de moartea daunatorului. Acestea se gasesc in diverse forme de prezentare precum pulberi, lichide sau geluri. In general pulberile si solutiile lichide se amesteca in apa si se pulverizeaza cu o pompa de joasa presiune de tip vermorel sau, in functie de situatie, cu un echipament special de tip ULV (Ultra Low Volume) care genereaza un efect de “ceata rece”. Procedeul de aplicare ULV  se foloseste de obicei in cazul insectelor zburatoare. Desi toate insecticidele au un anumit grad de toxicitate, acesta poate fi mai scazut sau mai ridicat; In functie de acest aspect se pot impune anumite conditii si restrictii la utilizare.

Tratamentele de deratizare chimica sa realizeaza cu ajutorul produselor raticide (sau rodenticide). Acestea se gasesc, ca si produsele de dezinsectie, sub diverse moduri de ambalare cum ar fi spuma, pasta, blocuri cerate, etc.. Modul de actiune al produselor de acest tip se bazeaza pe ingerarea voluntara sau involuntara de catre rozator, urmand ca intr-un interval de 5-7 zile sa survina decesul daunatorului.

In timpul lucrului cu substante insecticide sau raticide este absolut necesar sa se utilizeze si un echipament de protectie indicat de producator in fisa de securitate a produsului. In general echipamentul este compus din masca cu filtre, manusi, ochelari de protectie si imbracaminte de protectie antichimica.

In cazul in care efectuati operatiunile de pest control in regim propriu, fara sa apelati la o firma specializata, asigurati-va ca produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sanatatii, pot fi folosite de personal necalificat si sunt in termenul de valabilitate.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed