Agricultura

Recolta vanduta pe internet

Aparitia internetului a schimbat foarte multe lucruri si perspective mai ales in domeniul vanzarilor, marketing-ului etc. Platformele de anunturi agricole au devenit tot mai populare.

Stirea conform caruia un viticultor din Vrancea si-a vandut strugurii (inca neculesti) pe internet a venit ca o mirare, un lucru extrem de neobisnuit, poate chiar o ciudatenie. Personal, nu inteleg de ce. Se pare ca in Romania imaginea de agricultor (indiferent de natura sa) este inca pusa fata in fata cu cea de „taran”, persoana care nu se pricepe la tehnologie, prefera piata clasica in detrimentul unui supermarket, inadaptat la modern si asa mai departe.

Cum unele magazine aleg sa-si vanda electrocasnicele pe internet, la fel de bine se pot vinde si culturile pe internet. Vranceanul in cauza (nu dam nume ca nu reclama conteaza, ci doar actiunea dumnealui in sine) a facut cateva fotografii viilor sale, un filmulet si a postat un anunt pe internet. Doritorii erau invitati sa vina sa admire strugurii, platind un avans daca erau de acord sa cumpere, iar peste 2-3 saptamani, la cules, sa se prezinte pentru a-i lua, achitand restul banilor. Foarte simplu, modern si lejer. Este adevarat ca acesta a castigat mai putini bani vanzandu-si recolta in acest fel, dar a ales sa mearga la sigur. Mai simplu si mai eficient. Vanzandu-si cea mai mare parte din recolta pe internet, acesta nu va mai fi nevoit sa isi piarda vremea prin piete asteptand clienti, care, de regula, cumpara cantitati mici pentru consum propriu sau sa caute diversi intermediari care trag cat de mult pot de pret si, la fel, nu cumpara cantitati foarte mari. Nu vreau sa ma refer la pretul practicat, la cantitatea vanduta si asa mai departe, ci doar la metoda folosita pentru a vinde productia realizata.

Este un pas important ce asigura o agricultura moderna de la faza de plantat pana la vanzare, inclusiv. Sa speram ca odata cu timpul se vor inmulti actiunile de acest fel, astfel agricultura sa faca un pas in fata, sa fie productiva, sa atraga atentia si sa devina cat mai atractiva, mai ales pentru populatia tanara, care are entuziasmul, mintea si priceperea necesara sa se implice intr-o agricultura sustenabila, moderna.

Related posts
AfaceriAgricultura

Afla tot ce trebuie sa stii despre Agil erbicid

AfaceriAgricultura

Cauti o folie de mulcire? Cumpara cel mai rezistent produs, pentru culturi sanatoase

AfaceriAgricultura

Investeste in plasa de umbrire perfecta pentru acoperirea solarului tau

AfaceriAgriculturaAntreprenoriatIndustrie

Adrian Oros: „O parte din piete au fost inchise, si de aceea am facut apel inca de la inceputul crizei catre administratiile publice locale sa lase pietele deschise”

Sign up for our Newsletter and
stay informed