DIVERSE

Statiile de intoxicare

Statiile de intoxicare sunt dispozitive speciale, in general din carton sau plastic, care se utilizeaza in operatiunile de combatere a rozatoarelor (tratamente de deratizare) si au forma unor cutii de mici dimensiuni in interiorul carora se plaseaza produse raticide sau rodenticide.

Acestea joaca un dublu rol in cadrul opratiunilor de deratizare asigurand protectia momelii otravite impotriva unor factori care ar putea sa o deterioreze (apa, soare puternic, deseuri, etc.) si totodata impiedicand animalele non-vizate sa consume respectiva momeala raticida.

In mediul exterior se vor utiliza intotdeauna statii de intoxicare din plastic (sau alt material rezistent), securizate cu cheie. La interior, in cazul depozitelor, spatiilor de productie, etc. se pot utiliza si statii de intoxicare de carton insa acestea se degradeaza mult mai repede si nici nu sunt prevazute cu sisteme de securitate. Totusi, este de retinut faptul ca in spatiile interioare, in special cele rezidentiale sau cele tranzitate de oameni si eventuale animale, este recomandat sa se evite amplsarea de momeli otravite (mai ales in dispozitive din carton). Acest procedeu poate fi inlocuit cu utilizarea de produse non-chimice, de tip capcane soareci sau sobolani, cu adeziv, pentru capturarea si retinerea daunatorului.

Atunci cand se folosesc statiile de intoxicare, este recomandabil ca acestea sa fie fixate in locul in care au fost amplasate, pentru a nu permite indepartarea acestora de catre persoane neautorizate sau animale.

Orice statie de intoxicare este prevazuta cu doua orificii, cate unul la fiecare capat, prin care rozatorul patrunde pentru a avea acces la momeala otravita.

Asigurati-va intotdeauna ca statiile de intoxicare amplasate de dumneavoastra sau de catre un operator specializat sunt semnalizate cu atentionari de tip text si/sau simboluri specifice din care sa rezulte natura periculoasa a continutului. Exemplu de text de avertizare: otrava soareci sau sobolani (insotit de simbolul international pentru otravuri).

Atentie, scopul statiilor de intoxicare nu este de a ucide rozatorul; Momeala raticida amplasata in interiorul statiilor de intoxicare este cea care provoaca moartea daunatorilor.

Related posts
Alte DomeniiDIVERSE

Descopera toate informatiile necesare despre tatuajele pentru barbati

DIVERSE

Au fost furate 50.000 de masti, in Koln

DIVERSE

Ce sa cumperi dintr-un shop online cu suplimente pentru sportivi?

DIVERSE

Gardul electric – legislatie

Sign up for our Newsletter and
stay informed