Destinatii Turistice

Statiunea Mamaia- destinatia preferata a romanilor in 2012

Sezon estival 2012 s-a dovedit fi cel mai profitabil pentru hotelieri in Statiunea Mamaia, dupa 1989. In acest sezon peste 170000 de turisti au vizitat litoralul romanesc al Marii Negre, cei mai multi alegand Statiunea Mamaia ca destinatie de vacanta.

Dezvoltarea extraordinara pe care a cunoscut-o Mamaia in ultimii ani se datoreaza numeroaselor investitii  romanesti si straine, mai ales in partea de nord a statiunii.  Astfel, majoritatea hotelurilor au cunoscut imbunatatiri ale conditiilor de cazare, prin modernizarea camerelor si construirea unor facilitati precum piscina proprie, plaja administrata de catre hotel, restaurant, bar, centre SPA. In plus,  Statiunea Mamaia a cunoscut si o explozie imobiliara, in ultimii ani fiind construite ansambluri rezidentiale ce ofera cazare la apartamente in Mamaia.  Construite pe partea cu marea sau pe partea cu Lacul Siutghiol, apartamentele dispun de terase cu vedere la mare si/sau lac, centrala proprie pe gaz, bucatarii echipate complet, parcare proprie, tv LCD, AC, fiind ideale pentru familiile cu copii mici.

In partea de nord a statiunii Mamaia, turistii au preferat cazarea la vile si pensiuni, ideale pentru cei ce iubesc linistea, dar fiind in acelasi timp aproape de statiunea Mamaia, sau un gratar cu prieteni.

Un alt trend intalnit in Mamaia este construirea celor mai in voga cluburi din Bucuresti si nu numai (Fratelli, Ego, Tribute, Bellagio, Crema, Crush, Jezoo, Office).  Evenimentele organizatea de-a lungul intregii veri, precum si prezenta Fashion Tv, au constituit un alt motiv pentru petrecerea unui sejur reusit in Mamaia. De toate aceste evenimente au profitat nu numai turistii romani si straini sositi in Mamaia, dar si unitatile de cazare, in special cele ce ofereau facilitati de minim 3 stele. Simtind acest trend ascendent in Statiunea Mamaia, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a negociat cu hotelurile de 3, 4 si stele, un nou program „Sejur de Clubbing in Mamaia” pentru sezonul estival 2013.

Statiunea Mamaia este de asemenea cea mai dinamica si din punct de vedere al posibilitatilor de practicare a sporturilor nautice. In statiunea Mamaia, toti iubitorii de adrenalina pot practica sporturi nautice atat pe mare, cat si pe lac. De exemplu, pe Lacul Siutghiol la Clubul Nautic Pinguin pot fi inchiriate ambarcatiuni contra cost, pentru o scurta plimbare. In schimb, pe mare pot fi practicate sporturi precum wakeboard, water skiind, kite surfing, wind surfing, ski jet etc.

Astfel, Mamaia reprezinta cea mai cosmopolita statiune de pe litoralul romanesc , datorita posibilitatilor variate de cazare la hoteluri, apartamente, vile si pensiuni, dar si datorita numeroaselor evenimente organizate in fiecare sezon estival.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed