Cosmetice

Tipuri de produse profesionale pentru păr

În general, saloanele românești folosesc diferite produse profesioanle pentru par în funcție de preferințele frizerilor și bărbierilor. Aceste produse se împart în funcție de tipul de păr, de fixare și de aspect.

Cel mai important detaliu de luat în considerare pentru selecția produselor este tipul de păr. Spre exemplu o ceară pentru păr puternică nu este recomandată firelor dese, ba chiar poate fi dăunătoare pe termen lung. Cele trei mai categorii de fire de păr sunt firele puternice, subțiri și crețe.

Odată stabilit tipul de păr se pot căuta produsele de stilizare dorite. Deși termenii folosiți de producători sunt diferiți și diverși descrierea și informarea asupra produselor este esențială.

Gelul de păr

Un produs popular în România în special după revoluție, gelul de păr este produsul de stilizat care a evoluat cel mai mult în ultimii ani. Soluția translucentă de obicei pe bază de petroleum se găsește acum și pe bază de apă, fiind mult mai ușor de îndepărtat la duș decât alte geluri similare. De obicei gelurile de păr au un aspect umed și de aceea sunt recomandate pentru majoritatea tipurilor de păr și pentru frizurile clasice, bine definite.

Marii producători recomandă aplicarea gelului pe părul umed iar unii stiliști îl aplică doar deasupra firelor pentru o fixare ușoară.

Pomada pentru păr

Pomada are o textură semi-solidă ce oferă un luciu mic, mediu sau mare. Deseori confundată cu ceara pentru păr. Pomada pentru păr este cea mai populară soluție pentru modelarea frizurilor datorită aspectului final natural. Se recomandă utilizarea pomadelor pentru stilurile dezordonate, firele scurte și medii și pentru un aspect ușor umed. Nu se recomandă folosirea pomadelor pentru persoanele cu păr gras.

Ceară pentru păr

Ceara pentru păr se recomandă pentru stilurile dezordonate și pentru un aspect mat. Ceara pentru păr oferă fixarea cea mai puternică dintre toate produsele profesionale de păr. Fiindcă nu conține în general uleiurile din pomada pentru păr, ceara se recomandă și pentru cei cu păr gras.

Ceara pentru păr se aplică pe părul umed sau uscat. Modelarea stilului dorit se face sub două minute pentru că ulterior ceara se uscă și devine foarte puțin maleabilă.

Pastele Matt

Produsele Matt vin sub forma de pastă sau clay și se recomandă stilurilor dezordonate cu un aspect uscat. Produsele au devenit populare în rândul celebrităților fiind promovate și de David Beckham. Pasta Matt se aplică pe părul uscat și este pretabil tuturor tipurilor de păr.

În general orice frizură se poate realiza cu oricare produs în linii mari, detaliile sunt specifice atât tipului de pă cât și aspectului final dorit.

Related posts
Cosmetice

Mituri despre sapunul antibacterian

Cosmetice

Metoda de albire a dintilor acasa

Cosmetice

Dupa ce trebuie sa ne uitam atunci cand alegem un salon cosmetic pentru manichiura si pedichiura pe care ni le dorim.

Cosmetice

Trucuri pentru folosirea parfumului

Sign up for our Newsletter and
stay informed