Finante

Totul despre RCA

Soferii sunt obligati prin lege sa incheie o polita de asigurare RCA in momentul in care detin un autoturism, dar poate ca nu toti dintre acestia stiu si care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa incheie o astfel de asigurare.

asigurare rcaAstfel, o asigurare de tip RCA este una din formele de protectie financiara prin care se vor acoperi diverse tipuri de pagube in momentul in care un accident auto va avea loc. Prin urmare asigurarea de tip RCA este acea forma de asigurare prin care tertii prejudiciati intr-un accident vor primi despagubiri pentru daunele de natura materiala sau vatamarile corporale suferite in urma acestui accident.  Tocmai din acest motiv, asigurarea de tip RCA are caracter obligatoriu, dar ea despagubeste doar pagubitul, nu si asiguratul. Pentru aceia care vor dori sa acopere si daunele produse propriului autoturism au la dispozitie ofertele de asigurare facultativa de tip CASCO.

In ceea ce priveste valabilitatea acestei asigurari, clientii care o vor incheia au la dispozitie doua perioade: fie cea de 6 luni, fie de 12 luni. Exista insa si o exceptie, pentru autoturismele aflate in curs de inmatriculare in Romania, perioada pentru care va putea fi incheiata asigurarea de tip RCA poate fi si de o luna.

In momentul in care ai incheiat o asigurare de tip RCA, odata cu aceasta vei beneficia si de Carte Verde – valabila in cazurile in care vei calatori in afara tarii, in statele membre ale Uniunii Europene, precum si vignieta marcata cu  data expirarii politei si care va fi lipita pe parbrizul autoturismului.

Pentru a putea beneficia de cel mai ieftin RCA din Romania un sofer trebuie sa tina cont de faptul ca cele mai bune oferte de asigurare le va avea disponibile online si vor putea beneficia aici si de multe alte premise cum ar fi calculul avantajos al pretului pentru aceasta polita.

Singurele documente de care va avea nevoie pentru incheierea acestei polite sunt: talonul autoturismului sau Cartea de Identitate a autovehiculului precum si Cartea de Identitate a proprietarului in cazul persoanelor fizice sau Codul Unic de Inregistrare pentru acelea juridice. Din momentul achizitionarii si semnarii unui contract de asigurare RCA, polita va fi valabila in urmatoarele 24 de ore de la emitere si va fi astfel foarte simplu pentru orice sofer sa circule apoi in siguranta pe drumurile din Romania si cu atat mai mult sa se poata bucura de nivelul inalt de protectie pe care acest tip de polita este in masura sa ul confere autoturismului.

In ceea ce priveste limitele de despagubire pe care o astfel de asigurare este in masura sa le confere, soferii vor remarca faptul ca acestea se ridica la nivelul unor sume impresionante: 1.000.000 de Euro in cazul in care accidentul s-a soldat numai cu avarierea autoturismului si la suma de 5.000.000 de Euro atunci cand a avut loc si vatamarea corporala a pasagerilor autoturismului implicat in accidentul auto.

Asadar, asigurarea de tip RCA va fi intotdeauna in masura sa confere nivelul cel mai inalt de protectie pentru autoturisme si de aici rezida si caracterul obligatoriu al acesteia.

Related posts
Finante

Prioritatea definirii dosarul preturilor de transfer pentru garantarea afacerilor intra-grup profitabile.

Finante

Ce este un credit nebancar si cand ai nevoie de el?

Finante

Esti in cautarea unui credit rapid online?

Finante

Ce este un bon de cresa si de ce sa-l oferi angajatilor tai

Sign up for our Newsletter and
stay informed