Destinatii Turistice

Vizitati Vadu Izei din Maramures.

Maramuresul este o regiune atat de frumoasa in romania si atat de plina de traditie incat majoritatea strainilor care aleg sa ne calce meleagurile, fac o vizita si acolo. O parte interesanta in maramures gasim si in Vadu Izei.

In Vadu Izei gasiti atat de multa traditie care consta in foarte multe porti sculptate, care mai de care mai frumoase. S-a dus vestea ca aici puteti vedea cele mai frumoase porti sculptate din zona. Daca alegeti sa luati cazare Vadu Izei in perioada sarbatorilor, veti putea fi martorii unor sarbatori cu port specific zonei iar mancarurile sunt preparate in stilul vechi de peste 100 de ani, cu mamaliguta la ceaun si sarmalute la cuptor cu lemne.

Se spune ca Vadu Izei are o vechime mare de cel putin 700 de ani, fiind dovezi scrise despre aceasta locatie inca din 1383. Este clar cata istorie puteti gasi acolo. Aveti sansa sa vedeti astazi, cum traiau stramosii nostri din zona respectiva la vremea aceea.

Cazarea in Vadu Izei nu este scumpa, oamenii au inteles importanta turismului si profita cat mai mult de acest lucru oferind prietenie, mancare traditionala romaneasca din partea locului si bineinteles un pat pentru fiecare vizitator dornic sa vada acest mic sat din inima Maramuresului.

Datorita primariei din Vadu Izei, acum oamenii au strazi asfaltate, cel putin strazile principale din sat. S-a urmarit acest proiect pentru a usura fluctuatia traficului din zona, insa odata cu aceste asfaltari s-a distrus o parte din istoria acestor drumuri calcate de atatia si atatia oameni.

Crestinitatea este un lucru important in zona. In fiecare duminica se strang cu mic cu mare la biserica din comunca pentru a se ruga la Dumnezeu. O traditie deosebita se gaseste si in acest domeniu unde icoanele si biserica propriu-zisa au fost martorii multor schimbari in timp, dar cu toate acestea, au ramas in picioare.

Related posts
Destinatii Turistice

Eforie-Nord mai frumoasa ca niciodata!

Destinatii Turistice

S-a dat startul la petrecere in Mamaia!

Destinatii Turistice

Descopera Barcelona prin intermediul uni city break

Destinatii Turistice

Exploreaza lumea cu Dante travels

Sign up for our Newsletter and
stay informed