Electronice

Activitati ce se efectueaza intr-un centru de reparatii laptopuri

In articolul acesta vom incerca sa vedem ce activitati se efectueaza intr-un centru de reparatii laptopuri. Sigur ca in functie de experienta specialistilor si de aparatura existenta, aceste operatiuni pot diferi de la un centru de reparatiilaptopuri la altul, dar in esenta cam acestea sunt cele mai intalnite:

1. intr-un centru de reparatii laptopuri se poate curata laptopurile de praf

2. reparatiile de laptop implica si schimbarea sau repararea hdd-ului defect

3. o alta operatiuni efectuata intr-un centru de reparatii pentru laptopuri este rezolvarea sau inclocuirea completa a unei tastaturi defecte

4. reparatiile de laptop se refera si la operatiunile de bga reballing sau altfel spus de lipire a cipurilor pe placa de baza

5. displayurile de laptop se pot repara sau se pot inclocui cu unele noi intr-un service specializat

6. reparatii de placa video de laptop – sunt foarte frecvente mai ales in randul laptopurilor de gaming care au placa grafica dedicata si care mai ales din cauza supraincalzirii se defecteaza adesea

7. specialistii in reparatii laptopuri se ocupa si de repararea carcasei laptopului in cazul in care acesta a suferit un accident iar carcasa a ramas cu urme inestetice sau este atat de stricata incat nu puteti folosi laptopul deloc (de exemplu daca nu se mai inchide capacul de la display deloc)

8. tehnicienii in reparatii laptopuri sunt compententi si pentru a face deparolari si rescrieri de bios. Nu va mai amintiti parola de la BIOS? Nu trebuie sa aruncati laptopul. Este suficient sa mergeti la service pentru a rezolva problema si pentru a putea folosi din nou laptopul.

9. service-urile de reparatii laptopuri se ocupa si de inlocuirea bateriilor defecte. Daca observati ca bateria nu mai tine veniti la service. Uneori este posibil ca nu bateria sa fie cauza problemei, ci alimentatorul sau mufa de alimentare. Din fericire, exista un loc in care puteti merge pentru a afla ce se intampla mai exact cu laptopul dumneavoastra: service-ul de reparatii laptopuri.

10. daca incarcatorul este defect, acesta poate fi reparat sau inlocuit de tehnicienii in reparatii laptopuri. Cand alimentatorul nu se poate repara, se va inlocui in mod corespunzator cu altul care are aceeasi parametri. Daca nu stiti exact ce alimentator va trebuie, este o greseala sa faceti pasul urmator si sa comandati un exemplar dintr-un magazin online doar pentru ca vi se pare ca arata in poza ca cel pe care il aveti. Lucrurile nu sunt atat de simple si necesita experienta si informatii tehnice de specialitate (ex cunoasterea modelului).

Related posts
ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Electronice

Laptop pentru internet, muzica si filme

Electronice

Accesorii necesare pentru case de marcat

Electronice

Serviciile de reparatii televizoare intr-un centru specializat!

Sign up for our Newsletter and
stay informed