Comunicate

Alegerea corecta a scaunului pentru birou. Reguli esentiale

Ne petrecem din ce in ce mai mult timp in fata unui ecran, imobilizandu-ne fundul pe un scaun. Pentru a nu deveni definitia clara a sedentarismului, trebuie sa incercam sa combinam statul la birou cu miscarea si sa alegem mobila office gandita in asa fel incat sa fie cat mai confortabila si sa ne protejeze. Dintre toate piesele de mobilier insa, cea mai importanta este scaunul. Este cel care intra in contact direct cu corpul nostru si trebuie sa ofere confort, sa asigure o pozitie cat mai buna si sa fie cat mai rezistent.

Atunci cand iti cumperi un scaun pentru birou trebuie sa iti pui o serie de intrebari:

  1. Cate kilograme ai? Este o intrebare a carui raspuns poate sa decida rezistenta scaunului. Daca ai mai multe kilograme decat permite scaunul, s-ar putea sa te trezesti cu pistonul lasat sau cu ruperea bazei si a rolelor. Persoanele cu peste 120 de kilograme vor avea nevoie de scaune cu piston cu ulei si cu baza stea speciala.
  2. Cate ore stai pe scaun? Este o alta informatie foarte importanta. Daca stai mai mult de 4-5 ore pe scaun va trebui sa ai un scaun cu sezut cat mai gros, cu brate si cu posibilitatea de ajustare pe inaltime si pe orizontala. Pentru o buna circulatie a sangelui, genunchii trebuie sa fie mereu sub nivelul soldurilor.
  3. Ai probleme de sanatate? Exista sansa sa suferi de diverse afectiuni, precum scolioza, cifoza sau lordoza. In aceste cazuri este bine sa alegi un scaun special care iti mentine coloana in pozitie verticala. Spatarul inalt este cel mai potrivit pentru persoane cu astfel de probleme, deoarece poate sa sustina foarte bine gatul.
  4. Care este inaltimea ta? Evident, conteaza si inaltimea. Daca esti o persoana inalta si au un scaun cu spatar mic, s-ar putea sa ai probleme in zona gatului si sa apara durerile cervicale. Nu cumpara, asadar, un scaun caruia sa nu ii masori spatarul.
  5. Care este activitatea pe care o ai? Daca trebuie sa introduci date intr-un ritm alert, spre exemplu, ai nevoie de un scaun pentru reglaje suplimentare. Daca ai o functie de conducere care nu implica utilizarea non stop a calculatorului, un scaun directorial masiv, cu functie de balans este cea mai buna alegere.

Este foarte important sa alegi un scaun confortabil, insa este la fel de important sa te asiguri ca produsul pe care il cumperi iti sustine foarte bine organismul si iti ofera o pozitie foarte buna. Tocmai de aceea, nu cumpara orice ! Inainte de achizitie informeaza-te!

Related posts
Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Comunicate

Sfaturi utile pentru a aplica corect tusul pentru ochi

Sign up for our Newsletter and
stay informed