Hardware

Avantajele noilor baterii de laptop Lithium-Ion

Cei dintre noi care am achizitionat laptopuri in ultimii ani sau intentionam sa o facem in perioada urmatoare am observat cum in caracteristicile tehnice, la capitolul acumulator – erau prezente cateva detalii legate de capacitatea si tipul acestora – Lithium-Ion.

Exista anumite diferente intre acest tip de baterii laptop si cele vechi, pe structura Nickel Cadmium sau Nickel Metal hibrid (NiMh). Vom analiza in acest articol cateva dintre caracteristicile si atuurile acestei tehnologii.

In primul rand, bateriile de laptop pe tehnologia Lithium-Ion au o densitate a energiei net superioara majoritatii tipurilor de acumulatori. Acest lucru inseamna ca pentru marimea si greutatea lor ele pot stoca mai multa energie. De asemenea, ele opereaza la voltaj mai mare – asta inseamna ca o singura celula e echivalenta cu cateva celule NiMh sau NiCd. Bateriile Li-Ion au o rata de auto-descarcare mai mica decat alte tipuri de baterii reincarcabile. Astfel, o data ce acestea sunt incarcate vor retine energia pentru o perioada mai lunga. In concluzie, Li-ion inseamna o reducere a dimensiunii, un voltaj mai ridicat si o perioada mai mare de autonomie.

Un alt punct pozitiv este absenta “efectului de memorie” – prezent la alte baterii. Acesta obliga utilizatorul ca incarcarile sa aiba loc doar cand bateria este absolut goala, fiind necesar sa se incarce pana la capacitatea maxima. Caror masuri se datoreaza aceasta imbunatatire? In primul rand, exista anumite circuite in interiorul bateriei care nu ii permite sa sa supraincarce. Apoi, ni se recomanda chiar a o incarca oridecate ori nivelul acesteia scade semnificativ. Este mai bine sa o pastram incarcata, sa o folosim.

Ca si cost, aceste baterii laptop se gasesc pe piata de specialitate la niste preturi accesibile. Ele beneficiaza de garantie si sunt compatibile cu mai multe modele. O gama variata de astfel de acumulatori – pentru cei care doresc achizitia unei baterii suplimentare sau inlocuirea celei vechi este disponibila prin intermediul magazinului online Mival.ro. In sprijinul nostru putem gasi si cataloage de produse IT si echipamente de birou, aplicatii de identificare baterii si functii de comparare produse, dupa anumite criterii.

Related posts
Hardware

Logitech G302, un mouse gaming de buget

Hardware

Date utile despre un calculator i7, refurbished

Hardware

De ce sa cumperi un laptop second hand? Sfaturi care te ajuta sa alegi corect!

Hardware

Toshiba Satellite L50-C-15E – cea mai buna oferta doar pentru tine

Sign up for our Newsletter and
stay informed