Uncategorized

Ce trebuie sa stii despre vaccinarea la pisici? Afla cand sa mergi cu animalul tau la medicul veterinar!

Daca vrei ca pisica ta sa fie sanatoasa si sa se dezvolte armonios, indicat este sa o duci frecvent la un cabinet de specialitate, acolo unde sa primeasca ori de cate ori este nevoie un vaccin veterinar de calitate.

In aceasta privinta trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de produse: unele sunt dedicate exclusiv preventiei, iar altele sunt recomandate pentru tratarea a diferite boli sezoniere. Doar medicul veterinar iti poate spune cu exactitate ce vaccin ii este necesar prietenului tau patruped!

Vaccin veterinar – de ce este atat de important pentru pisici?

Administrarea vaccinurilor de specialitate pentru pisici este esentiala, inclusiv daca de obicei tii animalul numai in casa. Chiar daca patrupedele nu sunt la fel de predispuse la dezvoltarea a numeroase boli atunci cand sunt crescute intr-un apartament sau intr-o casa, tot trebuie sa mergi cu ele la medic pentru a le vaccina. Astfel poti preveni aparitia si dezvoltarea viermilor si a parazitilor intestinali, dar si dezvoltarea a alte tipuri de afectiuni.

Ce tipuri de boli pot aparea la pisicile nevaccinate?

Toate pisicile sunt predispuse la urmatoarele tipuri de boli, indiferent de rasa si de varsta pe care o au:

  • clamidoza felina – se manifesta printr-o inflamatie la nivelul tesutului din jurul ochilor si, de cele mai multe ori poate fi confundata cu conjunctivita clasica. Pe termen lung, pisicile pot avea probleme si la nivelul sistemului respirator, daca nu sunt vaccinate la timp. Aceasta boala apare, insa cu precadere la motani si mai putin la femele;
  • bordetella – este extrem de raspandita in randul pisicilor, care sunt crescute mai ales in spatii inchise. Chiar daca vaccinul nu previne boala 100%, el trebuie facut pentru ca amelioreaza considerabil simptomele pe care le resimt patrupedele;
  • leucemia felina – aceasta infectie virala se raspandeste in general prin saliva, prin fecale, dar si prin urina. Boala nu poate fi vindecata, insa poate fi prevanita cu ajutorul unui vaccin veterinar de calitate.

Schema de administrare a vaccinurilor la pisici

In ceea ce priveste momentul in care trebuie sa mergi cu pisica ta la cabinetul veterinar, trebuie sa mai stii ca vaccinurile se administreaza la varste diferite, in functie de bolile pentru care sunt realizate:

  • animalele trebuie vaccinate impotriva Bortedella in primele 4 luni de viata. Vaccinul este format din 2 doze, care trebuie administrate la distanta de 1 an intre ele;
  • atunci cand au 6 saptamani, pisicilor li se poate face si vaccinul impotriva panleucopeniei, o boala des intalnit mai ales la pui. Tot la aceasta varsta, felinelor li se poate administra si vaccinul impotriva virusului herpesului, un virus care poate afecta iremediabil caile respiratorii;
  • dupa primele 6 saptamani de viata, poti merge la doctor impreuna cu animalul tau de companie si pentru vaccinul impotriva infectiei calcivirus felin;
  • abia dupa 8 saptamani pot fi vaccinate pisicile impotriva turbarii. Rabia nu poate fi altfel tratata, vaccinarea fiind singura solutie prin care o poti evita.

In functie de starea de sanatate a patrupedului pe care il ai, nu este exclus ca medicul veterinar sa iti recomande si alte tipuri de vaccinuri. Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta administrarii, pentru ca doctorii stiu cum sa se comporte cu animalele, astfel incat acestea sa ramana calme atunci cand se afla in cabinet!

Majoritatea medicilor veterinari isi comanda dozele de vaccin si suplimente veterinar de pe www.veteco.com/. Astfel au garantia ca investesc in produse de top, atent testate inainte de a fi scoase pe piata si care au rezultate eficiente pentru toate tipurile de pisici!

Date de contact:

Telefon:  +40 264 597 008

Adresa de e-mail: office@veteco.ro

Sign up for our Newsletter and
stay informed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *