Software

Cele mai bune programe freeware de editare imagini pentru Windows

Software-urile pentru editarea imaginilor, precum Photoshop, pot avea licente extrem de cositoare, insa pentru cei ce au nevoie de programe de editare imagini pentru uz personal cum ar fi personalizarea wallpaper-urilor sau pozelor favorite, exista un numar de programe freeware pentru Windows. Majoritatea acestora se comporta impecabil si se ridica cu siguranta la nivelul asteptarilor. Unele dintre aceste soft-uri sunt concepute de developer independent dupa modelul unor programe deja cunosctue (cum este de exemplu cazul Easy Tool Paint Sai, conceput de o echipa de chinezi dupa modelul Photoshop si distribuit sub forma de freeware pana de curand, cand acesta s-a schimbat in produs cu licenta si mai ofera doar un trial de 30 de zile).

PhotoScape: este unul dintre cele mai recomandate editoare photo ce intra in categoria programelor freeware de acest gen. In primul rand ies in evident multitudinea de optiuni cu care acesta se instaleaza, inclusiv un viewer, editor, raw convertor, print layout si screencapture tool. Cel mai important, in ciuda complexitatii, Photoscape pastreaza o interfata prietenoasa si usor de utilizat.

GIMP: cel mai popular editor de imagini open source, ce a fost in varianta sa originala scris pentru Linux. Precum Easy Tool Painter Sai, GIMP a fost adesea numit ‘photoshop-ul gratuit’ insa spre deosebire de soft-ul asiatic care este extrem de usor de invatat si utlizat, GIMP este similar Photoshop-ului, in sensul ca este nevoie de o perioada destul de lunga de acomodare. De asemenea, faptul ca este un program open source dezvoltat de voluntari, afecteaza cateodata stabilitatea acestuia, in mod special cand vine vorba de versiunea pentru Windows.

Paint.NET: acesta este un editor gratuit de imagini si fotografii pentru versiunile de Windows, incepand cu Windows 2000. Conceput de studentii de la Washington State University si cu cateva modificari aduse de cei de la Microsoft, programul este updatat relativ constant de absolventii care au lucrat la el si include optiuni de layere, efecte speciale si, poate cel mai important, o memorie „undo” nelimitata. Atat Paint.NET cat si source code-ul Paint.NET sunt disponibile absolute gratuit.

Photo Pos Pro: acest editor foto freeware este unul dintre cele mai avansate editoare foto disponibile. Photo Pos Pro se destinge de celelalte editoare foto prin faptul ca pastreaza o interfata prietenoasa cu care se poate lucra aproape intuitiv iar sistemul HELP este extrem de bine pus la punct, astfel ca si un incepator poate lucra la nivel profesional cu acest program.

Related posts
Software

Programele integrate de administrare a companiilor si avantajele unui program ERP personalizat.

Software

Despre Ingineria Sistemelor si Ingineria Software

Software

Automatizarea eficienta a distributiei si activarii licentelor software

Software

Servicii IT

Sign up for our Newsletter and
stay informed