Software

Automatizarea eficienta a distributiei si activarii licentelor software

In general, exista doua etape in automatizarea licentierii de software: automatizarea proceselor de distributie pentru producatorii de software si automatizarea activarii si implementarii licentelor software pentru end useri.

Etapa 1: Automatizarea proceselor de distributie a licentelor software

Distributia unei licente software inseamna mai mult decat crearea unui drept de utilizare. In acest caz, clientul trebuie sa primeasca tot ceea ce este necesar pentru a putea activa si utiliza produsul software achizitionat. Automatizarea procesului inseamna ca detaliile comenzii si datele de contact ale clientului sunt transmise automat sistemului de licentiere. Sistemul trimite apoi clientului o notificare care include toate detaliile despre modul in care clientul isi poate activa produsul software. Aceste detalii apar intr-un email care poate include un link catre un portal de licentiere, un link de descarcare a produsului software si un cod de acces pentru activarea produsului.

Etapa 2: Activarea automata si implementarea licentelor software

Ceea ce se intampla dupa ce produsul software este instalat, are impact major asupra experientei globale. In cazurile clasice de activare a licentei software, utilizatorii pot intampina dificultati datorita necunostintei domeniului tehnic. Automatizarea procesului de activare si implementare a licentelor software inseamna eliminiarea problemelor de ordin tehnic. Ceea ce ii intereseaza pe clienti este ca programul sa fie functional in cel mai scurt timp de la achizitie. Solutia Sentinel HASP oferita de SafeNet va permite sa automatizati complet procesul de distributie si activare a licentelor software create. Experienta clientilor dumneavoastra va fi imbunatatita si veti obtine venituri mai mari. Cititi mai multe informatii despre automatizarea distributiei si activarea licentelor la: http://www.intech.ro/hasp/index.php?page=automatizati-distributia-de-licente-software

Related posts
Software

Programele integrate de administrare a companiilor si avantajele unui program ERP personalizat.

Software

Despre Ingineria Sistemelor si Ingineria Software

Software

Cele mai bune programe freeware de editare imagini pentru Windows

Software

Servicii IT

Sign up for our Newsletter and
stay informed