Amenajari

Proiecte pentru case mici

Desi exista o multime de motive pentru care multe persoane doresc sa isi construiasca case mici, principalul motiv se datoreaza faptului ca terenul este mic. In continuarea acestui articol am adunat la un loc cateva aspecte pe care cred ca ar fi bine sa le stim si de care arhitectii tin cont atunci cand construiesc un proiect pentru o casa de mici dimensiuni.

proiecte case mici

Un design care imparte dormitoarele. Arhitectii priceputi plaseaza dormitoarele la capete opuse ale casei. Chiar si in casele mici, aceasta distanta suplimentara inseamna mai putin zgomot care sa patrunda dintr-o camera in alta. Daca dormitoarele sunt unul langa altul, chiar si deschiderea si inchiderea dulapului poate fi un zgomot destul de puternic pentru cel aflat in dormitorul alaturat. Asadar, asigura-te ca in proiectul casei tale mici, dormitoarele nu sunt chiar unul langa altul pentru ca membrii familiei tale sa poata face orice doresc in camera, fara a-i deranja pe altii.

Unghiurile si intimitatea. Locuind intr-o casa mica poate pune pe oricine intr-o mica lipsa de intimitate. Liniile prost gandite intensifica de multe ori acest sentiment. De exemplu, se intalneste destul de des la casele mici ca acestea sa fie alcatuite dintr-un living spatios care serveste si ca bucatarie si ca sala de luat masa. Nu este tocmai bine fiindca livingul ar trebui sa fie living iar bucataria bucatarie. Pe langa asta, din acel living poate fi accesat foarte usor si dormitorul si baia. Ceea ce iar nu este in regula fiindca locuitorul casei s-ar simti intr-una sub observatie.

Plafoanele inalte. In timp ce revizuiti planul de proiectare al casei(precum cele de aici) amintiti-va ca peretii inalti vor face orice spatiu sa para mai mare. Ideal ar fi ca tavanul sa se situeze la aproximativ 2,4 metri, insa la case este in regula sa avem si tavane mai inalte.

Zona exterioara. Daca ai posibilitatea, alege proiecte case mici care incorporeaza zone exterioare placute. Zona locuibila exterioara este o cale excelenta de a face o casa mica sa para mare. Multi proprietari aleg sa aiba mai mult spatiu interior in defavoarea teraselor, insa acele terase isi au importanta lor atat in relaxarea fiecaruia cat si in aspectul general al casei. Spatiul exterior trebuie sa fie bine adaptat nevoilor tale, fiindca la urma urmei este casa ta si vei vrea sa te simti bine in ea. Daca este o casa mica nu inseamna ca trebuie sa te abtii de la anumite placeri.

O singura baie mare. Ideal ar fi ca baile sa difere intre ele pentru a putea economisi spatiu. Ce vreau sa spun este ca baia de la parterul casei poate sa fie dotata doar cu utilitatile de baza si un dus, fara cada, in timp ce baia de la etaj sa dispuna de o cada mare, bideu si alte utilitati.

In incheiere pot sa mai recomand un singur lucru atunci cand alegeti proiectul casei: Optati pentru lumina naturala. O mansarda cu vedere catre cer, un dormitor cu 2 ferestre – sunt lucruri care nu tin prea mult de ergonomie, insa va vor binedispune in viata de zi cu zi.

Related posts
AmenajariCASA SI FAMILIE

Bena basculabila: din ce material este realizată și ce beneficii îți asigură?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Tips&tricks: de ce sa investesti intr-un acoperis din tabla faltuita?

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla cum sa alegi semineul perfect pentru acasa!

AmenajariCASA SI FAMILIE

Afla tot ce trebuie sa stii despre pardoselile decorative!

Sign up for our Newsletter and
stay informed