Electronice

Cele mai frecvente 4 probleme de reparatie a televizorului

Daca aveti probleme cu televizorul, o reparatie costisitoare sau o inlocuire costisitoare a unei componente sau a intregului tv, pot sa nu fie singurele optiuni. Din fericire, multe din probleme se pot rezolva cu o reparatie rapida. Mai jos sunt patru din cele mai frecvente probleme de reparatie a televizorului si ce ar trebui sa faceti inainte de a cauta un service de reparatii tv in Bucuresti.

1. Televizorul afiseaza o linie verticala in centrul ecranului

Liniile verticale au la baza trei cauze comune. In primul rand, s-ar putea sa fie vorba pur si simplu de un semnal de intrare slab din cauza unui fir liber sau a unui semnal slab de receptionare a unui canal tv. Daca toate cablurile sunt corect conectate si linia apare pe toate canalele tv, este posibil sa fie o problema de pixeli. Mai exact, poate fi vorba despre o linie de pixeli morti. In acest caz linia subtire este de obicei continua, nu apare in fundal nicio lumina care clipeste si din pacate problemele de pixeli nu se pot repara. In alt caz, circuitele si firele din interiorul televizorului pot fi intrerupte (lipituri reci). Cel mai frecvent simptom pentru aceasta problema este faptul ca linia verticala se schimba atunci cand miscati televizorul sau cand televizorul se incalzeste sau se raceste.

2. Pe ecranul televizorului apare o linie orizontala

Liniile orizontale au cauze similare cu liniile verticale. Daca linia se misca in sus si in jos, problema ar putea fi la calitatea conexiunii, care se poate restabili prin schimbarea cablului. Daca insa linia orizontala de pe ecranul televizorului este statica sau palpaie, cel mai probabil exista o problema fizica cu televizorul.

3. Nu am sunet pe televizor

Problemele de sunet sunt, de asemenea, cauzate de multe ori de probleme de conexiunie a cablurilor. Firul de sunet din caseta de cablu sau de la difuzoare poate sa fie deteriorat, rupt sau deconectat. Daca un televizor a avut probleme de alimentare, de multe ori poate aparea si aceasta problema de pierdere a sunetului, din cauza defectinii la difuzoarele interne. Ca si in cazul conexiunilor de imagine este, de asemenea, posibil ca aceste conexiuni audio interne sa fi suferit prejudicii si sa trebuiasca inlocuite sau reparate. In aceasta situatie, este cazul sa mergeti la un service de reparatii televizoare bucuresti.

4. Televizorul nu porneste

In acest caz poate fi o problema de alimentare a televizorului. Verificati priza, prelungitorul sau intrerupatorul. Exista posibilitatea sa se fi ars siguranta televizorului. Verificati intotdeauna sursa de alimentare principala pentru a va asigura nu exista niciun scurt circuit, care ar putea duce la defectarea totala a televizorului inainte de a inlocui siguranta.

Daca pasii de mai sus nu functioneaza sau nu va simtiti confortabil sa le incercati singur, contactati un service de televizoare, unde specialistii cu experienta pot diagnostica problema corect.

Related posts
ElectroniceTehnologie

Camere de supraveghere – cum le alegem pe cele potrivite?

Electronice

Laptop pentru internet, muzica si filme

Electronice

Accesorii necesare pentru case de marcat

Electronice

Serviciile de reparatii televizoare intr-un centru specializat!

Sign up for our Newsletter and
stay informed