Comunicate

Covoarele. De cate feluri pot fi?

Istoria covorului incepe cu cateva mii de ani in urma, singurul scop al sau din trecut fiind acela de a-i proteja pe oameni de frig, caldura sau alti factori externi. Astazi, covorul este un element mai mult estetic, chiar daca aduce si o puternica doza de confort. Pe piata exista o multime de variante de covoare care mai de care mai interesante, diferentiate in functie de materialul din care sunt realizate, in functie de culoare, marime, forma sau modul in care au fost tesute.

Vom discuta in acest articol doar de materialul din care sunt realizate covoarele.

Din ce materiale pot fi realizate covoarele?

  • covoare din lana. Foarte rezistente si calduroase, acestea sunt ideale pentru incaperile reci. Pot fi puse chiar si in fata unui semineu, deoarece sunt rezistente la foc. Din pacate, sunt foarte sensibile la sucuri acidulate, cafea sau vin, asadar trebuie sa fie protejate cu destul de multa atentie. Covoarele din lana 100% nu sunt tocmai ieftine, asadar va trebui sa ai mare grija de ele.
  • Mix de lana si materiale sintetice. Este o varianta mai ieftina, mai durabila si pastreaza mai bine forma covorului. Covoarele de acest fel sunt ideale pentru zonele cu trafic foarte mare.
  • Covoare din polipropilena. Polipropilena este o fibra sintetica folosita adeseori in industria textila. Este rezistenta la trafic intens si la pete, insa poate sa ia foc foarte usor. De asemenea, poate sa fie deformat din cauza mobilierului care sta pe el.
  • Covoare din poliester. Este una dintre cele mai bune variante de covor, deoarece seamana foarte mult cu lana. Se curata foarte usor, rezista la pete pe baza de apa si este confortabil. Din pacate, este sensibil la petele pe baza de ulei.

De asemenea, poti incerca si covoare ceva mai deosebite, cum ar fi cele din iuta, care au un aspect rustic si foarte interesant sau cele din sisal, o fibra naturala foarte rezistenta, insa foarte greu de curatat.

Materialul covorului pe care il cumperi este foarte important si trebuie sa il alegi in functie de trafic, in functie de preferintele de confort si de alte criterii asemanatoare. Din fericire, ai o diversitate foarte mare, cateva optiuni foarte bune fiind si pe https://startdecor.ro

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed