Comunicate

Istoria lacatului. Cand si de ce a aparut?

Desi este un dispozitiv simplu, pe care il folosesti fara sa te gandesti prea mult la modul in care este facut, lacatul este un dispozitiv cu o istorie bogata in spate.

Mecanismul unui lacat este unul destul de banal. Acesta este compus dintr-un corp in care se afla un mecanism ce se incuie cu o cheie si o toarta cu doua belciuge, unul fix si unul mobil, care trebuie sa fie inchis. Scopul acestui produs este acela de a proteja bunurile impotriva furtului si astazi exista o multime de variante de lacate, care mai de care mai interesante: lacate electronice, lacate cu cifru, lacate care se deschid pe baza unei amprente, etc.

Care este istoria lacatului?

Istoria acestui dispozitiv merge foarte mult in trecut. Se pare ca era folosit inca din epoca Romana de dnainte de Hristos, comerciantii care strabateau drumurile catre Asia si China fiind cei care aveau cea mai mare nevoie de siguranta oferita de lacat.

In Dinastia Estica Han din China ( 25-220 ) lacatele erau foarte populare, fiind facute din argint, alama sau bronz. Inca de pe atunci, lacatele puteau folosi diverse combinatii de litere.

In Anglia, lacatele erau realizate din fasii de fier forjat si puteau fi inchise sau deschise cu o cheie de tip surub.

De-a lungul timpului au aparut tot felul de modele de lacate, toate gandite in asa fel incat sa ofere o siguranta cat mai mare:

  • Lacatele in stil scandinav. Sunt lacatele cu corp din fonta, incarcate cu o stiva de discuri rotative. Aceste lacate sunt patentate de compania ” McWilliams ” inca din 1871. Popularitatea lor a fost atat de mare incat astazi inca mai exista oameni care le folosesc.
  • Lacatele laminate. In 1920 a aparut primul lacat laminat, creat de Harry Soref. Foarte ieftin si rezistent la impact, acesta a fost un real succes si inca este un real succes. Fiecare om are cel putin un lacat cu care isi protejeaza bunurile si cel mai probabil, este un lacat laminat.

Fara doar si poate, lacatul este un produs care a contribuit foarte mult la evolutia noastra si ne-a oferit siguranta.

Voi ce stiti despre lacate?

Related posts
Comunicate

Invata-ti copilul cum sa hraneasca pisicile din jurul blocului

Comunicate

Transport containere moloz

Comunicate

De ce este importanta reciclarea plasticului?

Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Sign up for our Newsletter and
stay informed