Comunicate

Tractorul agricol si ce trebuie sa stii despre el

Fara prea multe retineri, putem spune ca tractorul a ajutat extrem de mult la evolutia intregii noastre societati. Acesta poate livra tractiune realizata cu usurinta si duce la economii substantiale de timp si de bani. Atunci cand vine vorba despre consumabile tractor , acestea pot fi achizitionate cu costuri din ce in ce mai mici, ceea ce convinge din ce in ce mai multi oameni sa aiba in gospodarie un astfel de vehicul.

Totusi, pana sa iti cumperi un tractor, trebuie sa stii cate ceva despre el si sa stii la ce sa te uiti atunci cand il cumperi.

Care sunt specificatiile tehnice pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi un tractor?

  1. Puterea. Masurata in cai putere, iti poate spune ce forta este dispus vehiculul sa iti ofere pentru a ridica sau a cara. Pentru a decide puterea de care ai nevoie trebuie sa stii care este activitatea pe care o vei presta, trebuie sa stii care sunt conditiile solului pe care lucrezi sau care este suprafata pe care urmeaza sa o lucrezi.
  2. Capacitatea hidraulica. Este foarte importanta, deoarece este valoarea care iti spune cat de usor este actionat mecanismul de suspendare al tractorului si cat de usor se actioneaza motoarele hidrostatice, rotative si liniare. Nu doar capacitatea hidraulica este importanta, ci si modul in care sunt construite instalatiile hidraulice. Acestea pot avea elemente separate, pot fi monobloc sau semibloc.
  3. Modul de rulare. Tractorul poate sa ruleze pe senile sau pe rotti. Rotile au un cost scazut, permit o viteza mai mare decat senilele si sunt usor de manevrat. De asemenea, atunci cand se strica sunt mult mai usor de reparat sau de schimbat. Totusi, senilele ofera o eficienta energetica foarte buna, pot fi folosite pe terenuri foarte accidentate si au o tractiune foarte buna inclusiv pe zapada.

La ce poti folosi un tractor?

La o multime de lucruri. Majoritatea oamenilor isi imagineaza tractoarele arand pe camp, insa acestea sunt folosite si pentru cultivare, recoltare, transport, intretinerea spatiilor de locuit, secerare, irigare, erbicidare sau distribuire de ingrasaminte. Pentru o gospodarie medie sau mare, tractorul este cu adevarat indispensabil, deoarece poate sa preia o multime de munci si economiseste foarte mult timp.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed