Comunicate

Cum grabesti vindecarea unei rani?

Ranirea nu este niciodata placuta. Din pacate, diverse traumatisme sau boli pot duce a aparitia ranilor, iar scopul fiecarei persoane ranite este acela de a grabi cat mai mult vindecarea.

Din pacate, vindecarea nu se poate face instant, in conditiile in care absolut toate ranile trec prin acelasi proces. Totusi, grabirea poate sa fie facuta cu ajutorul produselor potrivite, precum grassolind , un pansament din bumbac, impregnat cu substanta grasa care pastreaza marginile plagii suple si poate fi schimbat fara durere. Nu doar pansamentul conteaza, insa. Grabirea vindecarii se poate face respectand cele trei faze ale acesteia:

  • faza de curatare. Este faza in care tesuturile necrozate trebuie sa fie indepartate. IN felul acesta se indeparteaza si bacteriile si toxinele care intarzie vindecarea.
  • faza de granulatie. Este faza in care corpul regenereaza tesuturi noi, rana umplandu-se de la interior. Faza de granulatie trebuie sa fie sustinuta printr-o hidratare frecventa. In cazul in care lipseste hidratarea, procesul de vindecare este ingreunat.
  • Faza de epitelizare. Este o faza in care functiile conjunctiv epiteiale sunt restaurate, atata vreme cat acest lucru este posibil. La ranile foarte grave, restaurarea este destul de dificila. Aceasta faza are, de asemenea, nevoie de hidratare, in conditiile in care celulele de la suprafata ranii sunt foarte sensibile la deshiratare.

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru a simplifica procesul de vindecare?

Respectarea unei igiene foarte bune a ranii si protectia acesteia sunt importante in grabirea vindecarii. Totusi, trebuie sa fie folosite si o serie de produse gandite special pentru asta.

Astfel, este bine sa se caute pansamente care pot sa absoarba excesul de exsudat, care pot sa sustina formarea de tessut granular si sa grabeasca activarea proceselor de vindecare. De asemenea, sunt de preferat produsele care pot sa ajute la hidratare si pot sa protejeze rana impotriva infectiilor.

Este foarte dificil sa ai grija de o rana, mai ales daca este profunda. Totusi, cu suficient de multa grija si cu produsele potrivite, aceasta poate sa se vindece mult mai rapid decat in mod normal si sa ofere confort rapid.

Related posts
Comunicate

Klaus Iohannis ia noi masuri cu privire la raspandirea virusului care face din ce in ce mai multe victime

Comunicate

Mituri false despre culturile de afin

Comunicate

Cat de importanti sunt steroizii

Comunicate

Necesitatea anabolizantelor in sporturile de performanta

Sign up for our Newsletter and
stay informed