EDUCATIE

Crezi ca vorbesti romana? Citeste un dictionar de limba romana ca sa afli daca ai dreptate

Dictionarul limbii romane pare ca e o carte pierduta, folosita din ce in ce mai putin de oameni, asta dupa modul in care unii se exprima, in postari, bloguri, dar mai ales pe retelele de socializare. Acesta a devenit cel mai puternic mijloc de exprimare si in acelasi timp locul unde poti sa vezi cum moare limba romana, incetul cu incetul. Lipsa diacriticelor a incetat sa devina o problema de mult, insa abuzul de care se “bucura” limba romana in postari si comentarii este un semn rau prevestitor pentru nivelul de cultura si educatie a tinerei generatii, deoarece ei sunt cei care au descoperit o noua limba romana in acest mediu, si au uitat limba romana invatata la scola si gasita in dictionar.

Limba romana are o multime de dictionare, inafara de cel explicativ, gasesti la PravaliaCuCarti o gama larga de dictionare de limba romana, iar daca cumva te-ai regasit in randurile descrise mai sus, te rog achizitioneaza un dictionar cat de curand. Niciodata nu e prea tarziu sa imbunatatesti calitatea limbii pe care o vorbesti, sau sa inveti sa vorbesti corect limba romana.

25522_40443

Intr-adevar limba romana are destule reguli gramaticale, de vorbire si de exprimare, si multi dintre noi nu le stim absolut pe toate sau nu le respectam intru totul, mai gresim din cand in cand, mai ales cand suntem intr-un mediu informal. Insa cand ajungi sa vorbesti corect din “greseala”, fiind obisnuit doar cu exprimari ce fac parte dintr-o limba complet paralela cu limba romana, inseamna ca exista o problema fundamentala in educatie si in societate (sau poate o problema cu tine).

Dictionarele de limba romana nu sunt carti pe care trebuie sa le avem in biblioteca ca sa aiba praful pe ce sa se aseze, sunt carti utile, ne ajuta sa ne imbogatim vocabularul, sa gasim explicatii la cuvinte mai vechi, la arhaisme, la regionalisme sau neologisme. Mai putem afla despre paronime, omonime, omofone, pleonasme, sinonime, antonime, despre argou, expresii, locutiuni verbale, diverse frazeologii si multe altele. Daca cuvintele descrise aici nu suna cunoscut si te intrebi ce inseamna, viziteaza PravaliaCuCarti si afla ce insemana fiecare in parte!

 

Related posts
EDUCATIEMotivational

Bucura-i pe cei dragi cu citate despre zambet. Transmite-l pe cel potrivit

EDUCATIE

Gradinita cu program de limba Engleza – pentru copii isteti!

EDUCATIE

Proiectul Comenius Bilateral -Colegiul National Costache Negruzzi Iasi

EDUCATIE

Prezentari de succes cu un flipchart modern

Sign up for our Newsletter and
stay informed