Asigurari

Cum alegem asigurarea casco potrivita?

In cazul asigurarii casco nu se mai aplica aceiasi regula ca si la asigurarea rca. Daca la asigurarea rca majoritatea clientilor alegeau cea mai ieftina varianta disponibila la societatile de asigurari, pentru asigurarea casco e diferita situatia. Marea diferenta este ca asigurarea rca este obligatorie pe cand cea casco este facultativa si cei care aleg aceasta asigurare doresc cu adevarat sa isi protejeze automobilul.

Cand alegem asigurarea casco trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte.

-Trebuie sa alegem daca vrem ca masina sau motocicleta noastra sa fie asigurata pentru riscurile de avarii si furt sau doar pentru risul de avarii. Cand spunem avarii ne referim la orice fel de ciocniri, lovituri, tamponari etc ..

-Contractele de asigurare casco pot sa fie incheiate cu optiunea de fransiza inclusa sau fara . Fransiza este partea pe care o plateste clientul din valoarea despagubirii in cazul unei daune. Daca polita de asigurare se incheie cu fransiza, atunci pretul acesteia este mai scazut decat in cazul in care se opteaza pentru incheierea contractului casco fara fransiza.

-Sa avem in vedere daca asigurarea casco ne ofera acoperire si pentru daunele produse in afara tarii. Multe dintre societatile de asigurare ofera aceasta acoperire doar daca asigurarea rca este incheiata la aceiasi societate de asigurari sau daca se plateste in plus pentru aceasta optiune.

-Este recomandat ca in momentul in care incheiem asigurarea casco la o anumita societate de asigurari sa cerem si lista service-urilor auto cu care societatea de asigurare colaboreaza. Se poate ca in cazul unei avarii societatea de asigurare la care avem casco sa nu colaboreze cu service-ul auto unde noi dorim sa ne reparam automobilul.

-Acordati atentie si verificati daca la incheierea unui contract casco este inclusa clauza de vandalism sau nu. S-ar putea sa va gasiti masina zgariata in mod intentionat si sa nu fiti despagubit daca aceasta clauza nu este inclusa in contractul de casco.

-Multe alte clauze si conditii mai pot interveni la incheierea unui contract de casco dar cele de mai sus sunt cele mai importante si pe care trebuie sa le aveti in vedere.

Related posts
Asigurari

Asigurarile, o necesitate

Asigurari

Noua polita rca in rate

Asigurari

Asigurarea RCA – siguranta ta conteaza!!

Asigurari

Asigurarea RCA ieftina

Sign up for our Newsletter and
stay informed