Religie

Cum mi-am gasit credinta intr-un magazin de icoane

Intr-una dintre calatoriile mele de ratacire ce au devenit tot mai dese odata cu aparitia problemelor de sanatate ale mamei mele, am intrat si intr-un magazin de icoane.

Acesta mi-a schimbat viata in totalitate, desi nici macar nu indraznisem sa sper pana atunci.

Aceasta este povestea despre cum mi-am regasit credinta intr-un spatiu comercial cu obiecte de cult si este cea mai frumoasa pe care o stiu.

Cum am ajuns acolo

Bantuiam pe strazi de dimineata pana seara, uneori in cautare de o biblioteca unde sa citesc mai multe despre boala mamei mele, alteori in cautare de un loc in care sa ma rog si doar de putine ori intram in magazine.

Am intrat in magazinul de icoane cu intentia de a-i lua mamei una, stiam ca ii plac foarte mult cele pictate pe lemn.

Pe cine am intalnit

Marea mea sansa a fost ca in incinta magazinului de icoane era un preot care m-a observat. M-a-ntrebat de ce sunt abatut si i-am povestit totul despre mama mea si despre starea in care se afla. L-am rugat sa ma ajute sa aleg o icoana pentru ea.

S-a dus direct catre una a Sfantului Stelian, ocrotitorul copiilor si al familiei. Am continuat sa vorbim si dupa ce am iesit din magazin si am hotarat sa ne destainuim in continuare intr-o cofetarie.

Cum mi-a schimbat viata

I-am povestit preotului despre cum am inceput sa studiez medicina in urma cu doi ani si despre cum as vrea sa ma specializez in neurologie pentru a-i ajuta pe cei aflati in situatia mamei. M-a lasat sa spun tot ce aveam pe suflet, pentru ca, spre finalul discutiei, sa imi inmaneze o carte a fiului sau, medic specializat in chirurgie si neurologie.

Acel medic, fiul preotului din magazinul de icoane, a operat-o pe mama si ne-a adus din nou zambetul pe buze mie si intregii familii.

Aceasta este povestea despre cum lacasul comercial al obiectelor de cult mi-a schimbat viata.

Related posts
ReligieSpiritualitate

Papa Francisc: „Nu este vremea sa continuam sa producem si sa traficam arme”

Religie

Cum sa faci planifici din timp o inmormantare

Religie

Importanta icoanelor in religia crestin-ortodoxa

Religie

Clopote de bronz, recunoscute la nivel european – Turnatoria Blotor

Sign up for our Newsletter and
stay informed