Religie

Cum sa faci planifici din timp o inmormantare

Moartea este un proces natural al conditiei umane iar pregatirea in avans al acestui moment poate lua o mare povara de pe umerii familiei si le poate oferi directive exacte privind dorintele si desfasurarea evenimentului. Serviciile preplatite ale unei inmormantari pot intra in vigoare fie daca decesul este neasteptat sau nu si chiar daca ideea de moarte este incomoda pentru anumite persoane este important sa existe un plan atunci cand acesta clipa va veni.

Pregatirea documentelor pentru inmormantare

Pregatirea documentelor poate reprezenta testamentul sau/si directive pentru desfasurarea inmormantarii, asigurati-va ca aceste hartii sa contina in detaliu tot procesul de inhumare si de asemenea aduceti la cunostiinta familiei despre existenta acestor hartii si unde sunt depozitate. Daca membrii familiei nu stiu despre exista documentelor privind desfasurarea unui serviciu funerar, acestia pot organiza dupa bunul plac un asemenea eveniment fara a tine cont de prerogativele persoanei decedate. Poate totodata, sa existe si o pierdere financiara daca a fost preplatita o slujba funerara iar familia mai plateste inca una total inutila.

Locatia inmormantarii

Alegeti cu grija locatia de inmormantare sau de incinerare. Trupul neinsufletit sau cenusa sunt in permanenta depozitate in locul ales de tine, puteti lua in considerare si dorinta sau accesibilitatea familiei de a vizita locul respectiv. Alegerea unui cosciug si a altor produse funerare pot de asemenea sa fie o misiune complicata, dar cu informatii simple din partea unor firme specilizate din domeniu puteti alege un pachet avantajos si accesibil. Multe companii de servicii funerare pun la dispozitia clientului zeci de pachete in functie de necesitati iar alegerea unui asemenea serviciu prestabilit avantajeaza enorm ambele parti. Tinand cont de momentele tragice prin care familia poate trece in acele clipe, gasirea unei companii de pompe funebre sau stabilirea pretului poate fi ultimul lucru de care acestia au nevoie. In acele momente poate aparea neatentia, lipsa de implicare si puteti emite anumite servicii esentiale sau chiar puteti plati mai mult decat este necesar. Locatia inmormantarii va trebui sa fie aleasa si in functie de drumul pe care familia si prietenii il vor parcurge de la capela si pana la spatial de inhumare.

Alegerea serviciului funerar

Tipul de ceremonie poate varia de la o persoana la alta, de aceea este bine ca acest detaliu sa fie de asemenea prestabilit. Puteti specifica informatii legat de tipul slujbei religioase, cum sa se desfasoare, necrologuri, poeme sau momente ce pot fi aduse in discutie la slujba pentru amintire si recunostiinta. Nu exista legi care sa impuna cum sa se desfasoare un moment funerar iar exemplificarea acestor momente poate reprezenta cel putin un inceput pentru familie. Daca serviciul funerar este preplatit, in ansamblu va fi mult mai usor pentru familia decedatului sa urmareasca directivele si sa puna in practica dorintele sale.

Costurile si tarifele unei inmormantari

Trebuie sa cunosti de la inceput ce presupune acesta initiativa si trebuie realizata documentatia necesara. Daca se ajunge la decizia de a preplati serviciile funerare trebuie sa stii ce se intampla cu banii tai daca firma respectiva se va inchide sau va inceta sa isi desfasoare activitatea. De asemenea care sunt costurile pentru anumite modificare ale pachetului ales si ce alte costuri mai pot exista. In schimb daca nu veti plati in avans aceste servicii trebuie sa cunoasteti ca preturile pot fi diferite odata cu trecerea timpului. Organizati-va corespunzator, obtineti totul in scris si aduceti la cunostiinta familiei locul unde aceste documente exista.

Related posts
ReligieSpiritualitate

Papa Francisc: „Nu este vremea sa continuam sa producem si sa traficam arme”

Religie

Importanta icoanelor in religia crestin-ortodoxa

Religie

Cum mi-am gasit credinta intr-un magazin de icoane

Religie

Clopote de bronz, recunoscute la nivel european – Turnatoria Blotor

Sign up for our Newsletter and
stay informed