CALCULATOARE

Despre gazduire web

Gazduirea web sau web hosting-ul este un serviciu care permite detinerea unui site web pe internet, accesibil utilizatorilor acestuia. Ca acest lucru sa fie posibil, in primul rand, este nevoie de acces la internet sau, mai bine spus, site-ul trebuie gazduit pe un server cu acces la internet. Acest server este un soi de calculator doar ca mai puternic, cu o conexiune la internet mult mai buna si mai puternica decat un calculator normal. Tocmai de aceea exista mai multe tipuri de gazduire web.

Gazduirea gratuita este un tip de web hosting destul de folosit de cei care nu vor sa investeasca financiar in gazduirea web a site-ului lor, insa acest tip de gazduire web este limitata si este insotita deseori de foarte multe reclame. Gazduirea impartita (shared hosting) este acea gazduire web ieftina si destul de accesibila deoarece site-ul se afla pe acelasi server cu alte diferite site-uri, ceea ce inseamna ca serverul respectiv isi imparte resursele catre mai multi utilizatori.

Gazduirea pe un VPS (Virtual Private Server) este o gazduire web impartita doar ca ai propriile tale resurse alocate si nu sunt impartite cu ceilalti utilizatori care folosesc acelasi server; resursele sunt mai mari si sunt impartite catre mai multe masini virtuale, ceea ce duce la o performanta si viteza de navigare mai bune. Reseller web hosting este acea gazduire web care iti permite sa “vinzi” resursele serverului de care te folosesti unor persoane terte. Mai exista si gazduirea web pe un server dedicat care inseamna ca un client isi poate inchiria un server de la furnizor, el fiind unicul beneficiar al resurselor.

Care este avantajul in a a avea un server dedicat? Este simplu. Principalul avantaj este faptul ca doar tu te folosesti de serverul respectiv, nu esti nevoit sa il imparti cu nimeni, plus ca site-ul iti functioneaza rapid si eficient, fara probleme, indiferent cate operatiuni au loc in acelasi timp. Desi este cea mai costisitoare varianta, estea clar cea mai buna, lucru dovedit de eficienta sa. Deci oricine ar avea nevoie de un serviciu de gazduire web, ii recomand sa aleaga cu mare incredere hosting-ul prin ajutorul unui server dedicat.

Related posts
CALCULATOARE

Cand sunt calculatoarele second hand alegerea cea mai buna?

CALCULATOARE

Avantajele cumpararii unui laptop renew

CALCULATOARE

Calculatoare second hand cu procesoare i5 sau i7 la preturi excelente

CALCULATOARE

Laptop Asus N551JX-CN007D – eficient si usor de utilizat

Sign up for our Newsletter and
stay informed